Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 24 » Всесвітній день боротьби з туберкульозом – на Львівщині
16:52
Всесвітній день боротьби з туберкульозом – на Львівщині

 

РАЗОМ ЛІКВІДУЄМО ТУБЕРКУЛЬОЗ

 

 

 

 

Всесвітній день боротьби з туберкульозом –

на Львівщині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я у всьому світі відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

 

"Разом ліквідуємо туберкульоз" – під таким гаслом відбуваються цьогоріч заходи, присвячені даному Дню. Історія цієї пам'ятної дати започаткована 1993 року, коли рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я розповсюдження туберкульозу було визнане глобальною надзвичайною ситуацією, а день відкриття німецьким лікарем і бактеріологом Робертом Кохом збудника туберкульозу (24 березня 1882 року) проголошений Всесвітнім днем боротьби з туберкульозом.

 

Основними симптомами, що дозволяють запідозрити туберкульоз, є: кашель, підвищена(зокрема, субфебрильна) температура, нічна пітливість, погіршення самопочуття, втрата ваги без інших видимих причин. За умови виявлення цих ознак слід провести рентгенологічне обстеження або провести дворазове дослідження мокротиння.

 

На базі Львівського регіонального фтизіопульмонологічного центру функціонує лабораторія ІІІ рівня, яка є однією з кращих в Україні. Завдяки сучасному обладнанню діагноз туберкульозу можна встановити протягом 5 годин. Швидка лабораторна діагностика дає змогу значно скоротити тривалість лікування хворого. Наступним кроком стане впровадження Hain-тесту для виявлення мікобактерії туберкульозу на молекулярно-генетичному рівні, що забезпечить впевненість у встановлену діагнозі та індивідуальний підібр лікування для хворого.

 

Довідково:

 

Як зазначив головний спеціаліст Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з фтизіатрії Любомир Рак, за минулий рік в області було виявлено 1751 хворий на всі форми туберкульозу, з них на туберкульоз легень – 1347, а також 67 випадків позалегеневих форм туберкульозу.

 

За повідомленням головного спеціаліста з дитячої фтизіатрії Юлії Летц, на Львівщині минулого року у дітей було виявлено 59 випадків захворювання на туберкульоз. Ситуація цього року ускладнилась відсутністю вакцини в Україні, наслідком чого став зріст захворювання в групі дітей віком від 0-1 року (19 дітей).

 

Нагадаємо, що з 20 березня по 17 квітня 2017 року на Львівщині відбувається профілактична акція «Дні профілактики туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання».

 

Туберкульоз виліковний!

 

Повне одужання можливе за умови раннього виявлення захворювання, суворого дотримання режиму лікування та рекомендацій лікаря!

 

У разі появи загрозливих симптомів слід негайно звернутись до сімейного лікаря за місцем проживання для проведення подальших обстежень.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/5785.html

 

Переглядів: 423 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024