Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 25 » Всесвітній день боротьби з туберкульозом - у Родниківській школі, що в Уманському районі на Черкащині
08:26
Всесвітній день боротьби з туберкульозом - у Родниківській школі, що в Уманському районі на Черкащині

 

ПОІНФОРМОВАНИЙ - ВРЯТОВАНИЙ

 

 

     

     Відбувся відкритий захід у Родниківській школі,

     що в Уманському районі на Черкащині, присвячений

     боротьбі з туберкульозом

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Районний відділ освіти (начальник Борис Бондар), Уманська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України (голова Валентина Чорна), КП ЦПМСД РР (головний лікар Олександр Новаківський) спільно провели відкритий захід з нагоди Міжнародного дня боротьби із захворюванням на туберкульоз у Родниківській загальноосвітній школі 1-Ш ступенів (директор Олександра Слупіцька).

 

 

 

 

 

 

 

Охайний, зі смаком оздоблений актовий зал сільської школи був переповнений. Сюди завітали 24 березня вчителі та учні, медики, працівники господарчих служб. В залі розгорнуто шкільні сучасні мультимедійні засоби.

 

 

 

 

 

 

 

Головний спеціаліст районного відділу освіти Тетяна Бабакіна, яка відкрила захід вступним словом, акцентувала увагу про важливість об’єднати спільні зусилля в боротьбі з недугою.

 

 

 

 

 

 

Голова Уманської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Чорна презентувала присутнім ілюстровану інформацію протидії поширення захворювання на туберкульоз. «Товариство є партнером держави в реалізації цієї програми. Громадськість об’єднується в боротьбі з туберкульозом. Адже хвороба має тенденцію до зростання, як в нашій країні, так і в усьому світі», - сказала п. Валентина присутнім.

 

Об’єднаймося навколо бажання бути здоровими!

 

 

Довідково:

 

Кожен, хто не байдужий до власного здоров’я, має знати, що хвороба може вражати будь - які органи, але найчастіше – легені. Кашель, незначне підвищення температури, що тримається протягом кількох тижнів, постійна стомлюваність, підвищене потовиділення, зокрема, вночі - це привід для обстеження у лікаря.

 

Паличка Коха стійка до коливання температур, легко зберігається в середовищі, в молочних та м’ясних продуктах хворих на туберкульоз тварин. Потрапляє збудник інфекційного захворювання в організм через дихальні шляхи, шлунково-кишковий тракт. Хвороба руйнує життєві плани, пригнічує, завдає багато проблем.

 

Не варто піддаватися відчаю або сподіватися, що все минеться само по собі. Від хворого залежить, хто вийде в двобої з підступною хворобою. Кожен може знайти власні можливості захистити свій організм, щоб не захворіти на туберкульоз.

 

Щорічне флюорографічне обстеження дорослих та постановка діагностичної проби Манту у дітей – сприяють активному виявленню хвороби на початку її розвитку. Туберкульоз – виліковний! Здолаємо його – разом!

 

 

 

Фото – Уманської МРО ТЧХУ

Прес - центр Уманської МРО ТЧХ України

 

Переглядів: 491 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 13:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024