Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 25 » У Чернівцях на "Калинці" майже у 40 буковинців діагностували відхилення в роботі дихальної системи
18:04
У Чернівцях на "Калинці" майже у 40 буковинців діагностували відхилення в роботі дихальної системи

 

ПІДСУМКИ БЛАГОДІЙНОЇ АКЦІЇ

 

 

У Чернівцях на ринку "Калинівський" майже

у 40 буковинців діагностували відхилення в роботі

дихальної системи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На території КП МТК «Калинівський ринок» відбувалась просвітницько-профілактична акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, організована КМУ «Обласний центр здоров’я», КМУ «Чернівецький обласний протитуберкульозний диспансер», Чернівецької ОО ТЧЇУ та за сприяння Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА й адміністрації ринку.

 


 


 

 

 

В ході заходу відвідувачі та працівники ринку мали нагоду безоплатно пройти флюорографічне обстеження, отримати консультацію висококваліфікованих лікарів-фтизіатрів, дізнатись про методи запобігання захворюванню на туберкульоз тощо.

 

 

 

 

 

Представники Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України роздавали буковинцям санітарно-просвітницьку літературу щодо боротьби з туберкульозом. «Загалом флюорографічне обстеження було проведене близько 120 буковинцям. Одній жінці після флюородіагностики встановили підозру на туберкульоз, у 25 особам – бронхіт і ще понад десяток мали серцеву патологію. В цілому майже у 40 учасників акції діагностували відхилення у роботі дихальної системи, що складає третину від загального числа, – підбив підсумки акції завідуючий флюороцентром Чернівецького обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру, лікар-рентгенолог Микола Ясніковський. – Всі обстежені, хто мав патологічні зміни, отримали рекомендації щодо проходження додаткової діагностики».

 

 



 

 

 

«Місце для проведення акції вибрали не випадково. Її здійснення на ринку дозволило охопити якомога більшу кількість населення різних соціальних верств. Адже туберкульоз вже давно перестав бути хворобою тільки соціально неблагополучних людей і розповсюджується серед усіх прошарків населення. – Каже т. в. о. головного лікаря “Обласний центр здоров’я” Андрій Попадюк, - Ринок – це саме те місце, яке відвідують найрізноманітніші люди, тож проведення тут подібних акцій дуже доцільне. Вдячні адміністрації ринку за співпрацю. Надалі плануємо її продовжувати, адже сьогоднішній захід засвідчив необхідність донесення профілактиної медицини у місця великого скупчення людей. Умовно кажучи, винесення її на вулицю, ближче до людей».

 

 

 

Фото – www.bukpravda.cv.ua; http://www.med.cv.ua/archives/3592

За джерелом:

http://bukpravda.cv.ua/news/medytsyna/item/39166

 

 

Переглядів: 555 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 20:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024