Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 26 » Повернення в мирне русло: в м. Балаклії ліквідовують наслідки вибухів і пожежі
08:41
Повернення в мирне русло: в м. Балаклії ліквідовують наслідки вибухів і пожежі

 

БАЛАКЛІЯ ПІСЛЯ ВИБУХУ

 

 

 

Руйнівні наслідки торкнулися околиць міста і прилеглих сіл

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомляє кореспондент ІА «Ракурсу», маловідома раніше Балаклія Харківської області в результаті вибуху на найбільшому складі боєприпасів, який розташований на околиці міста, придбала гірку популярність. Зараз районний центр, а також сільські населені пункти за допомогою державних структур, Червоного Хреста та волонтерів ліквідують наслідки трагедії.

 

 

 

 

 

 

 

Станом на 24 березня в місті спостерігалася відносно спокійна обстановка. У населеному пункті працюють магазини та установи, курсують автомобілі і громадський транспорт, люди поспішають у своїх справах. Надзвичайну ситуацію видає військова техніка і бійці Нацгвардії на вулицях міста, які ведуть патрулювання.

 

 

 

 

 

 

 

На в’їзді в Балаклію розташований штаб ліквідації наслідків вибухів і пожежі. Там базується близько 100 пожежних автомобілів, а також велика кількість співробітників МНС.

 

 

 

 

 

 

 

Наслідки вибухів не торкнулися в повній мірі центральної частини районного центу, руйнівні підсумки інциденту відчули околиця і розташовані неподалік від епіцентру вибуху села. В результаті вибухової хвилі в будинках місцевих жителів вибило шибки, деякі будівлі зруйновані.

 

 

 

 

 

 

У центрі міста працює значна кількість співробітників Червоного Хреста. У коментарі «Ракурсу» вони повідомили, що мають намір вивозити з міста і сіл людей, які з тих чи інших причин не в змозі самостійно пересуватися. Лежачих хворих волонтери на своїх автомобілях транспортують до районної лікарні. Вони також привезли в Балаклійський район питну воду і теплі ковдри, які мають намір роздати всім нужденним.

 

 

 

 

 

 

 

Незважаючи на те, що в центі Балаклії зберігається відносно спокійний ритм життя, місцеві жителі висловлюють стурбованість. Люди знаходяться в паніці і не знають, залишати їм свої будинки або вже в цьому немає необхідності.

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

В рамках реагування на надзвичайну ситуацію довкола міста Балаклії, враховуючи непросту ситуацію із забезпеченням медикаментами мешканців цього та навколишніх населених пунктів, Товариство Червоного Хреста України в оперативному порядку направило 10784 одиниці медичних препаратів різних фармакологічних груп до цього району.

 

 

 

 

 

 

 

Серед них: протизапальні, заспокійливі, протиревматичні, препарати для нормалізації тиску та інші. Швидка передача потрібних ліків стала можливою завдяки ефективній співпраці Товариства Червоного Хреста України з неприбутковою організацією arche noVa. У свою чергу, Міжнародний Комітет Червоного Хреста сприяв їх доставці

до Харківської області.

 

 

 

 

 

 

 

Всі ці лікарські засоби та вироби медичного призначення будуть розподілені між підрозділами Балаклійського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, розташованих в населених пунктах: с. Пришиб, с. Бригадирівка, с. Вишневе, с. Веселе, смт. Савинці, с. Чепіль та інших, куди перемістили евакуйованих мешканців з м. Балаклія та сіл, що ввійшли до зони небезпеки.

 

 

Активну роботу Товариства також було відмічено головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною, котра подякувала Червоному Хресту через свій пост у соцмережі Facebook.

 

 

 

Фото – ІА Ракурс та прес-служби ТЧХУ

За джерелами:

http://ua.racurs.ua/news/85292-povernennya-v-myrne-ruslo-v-balakliyi-likviduut-naslidky-vybuhiv-i-pojeji-foto

http://redcross.org.ua/2017/03/

 

 

Переглядів: 518 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024