Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 26 » Спільний проект патрульних, рятівників ДСНС та волонтерів Червоного Хреста
21:43
Спільний проект патрульних, рятівників ДСНС та волонтерів Червоного Хреста

 

ЗНАННЯ, ЩО ЗАВЖДИ У ПРИГОДІ

 

 

     

     Наприкінці квітня у Вінниці розпочнеться спільний проект

     патрульних, рятівників ДСНС та волонтерів Товариства

     Червоного Хреста України, у рамках якого вони будуть

      проводити зустрічі зі школярами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А все заради того, щоб діти більше дізналися про охорону здоров’я. Ходити по навчальних закладах вінницькі рятівники розпочнуть вже з 25 квітнязі школи №22. На участь у такому заході вже також погодилися дирекції шкіл №8, №13 та №20.

 

 

У рамках зустрічі у школі будуть встановлені три локації: патрульних, рятувальників ДСНС та Червоного Хреста. Учням розповідатимуть як правильно діяти у разі ДТП, відпочинку на природі, хімічній загрозі, виявленні небезпечних або підозрілих предметів, терористичній загрозі тощо. Окрему увагу приділятимуть навчанню надавати долікарську медичну допомогу.

 

 

«Нам запропонували взяти участь у цьому проекті рятувальники, – розповідає прес-секретар патрульної поліції у Вінниці Тетяна Фіщук. – Ми з радістю погодились, адже патрульні і так регулярно ходять по вінницьких школах і розповідають учням, зокрема, про дотримання ПДР. Ми також розуміємо, наскільки це важливо, щоб населення, починаючи з наймолодших громадян, вміло надавати домедичну допомогу. Патрульні будуть розповідати школярам, наприклад, як потрібно діяти, коли бачиш на вулиці грабіжника, як надавати допомогу людям, які потрапили у ДТП. За час роботи у Вінниці (а це понад рік), патрульні надавали допомогу хворим на епілепсію, людям, у яких траплявся інсульт, інфаркт, навіть дівчині, яка отруїлась енергетиками. Тому ми підтримали цей проект, бо вважаємо його надзвичайно важливим».

 

 

Як розповів голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України у Вінницькій області Сергій Глухенький, вони об’єднали зусилля із патрульними та рятувальниками, адже так можна буде лише за один день комплексно підготувати школярів.

 

 

«Якщо говорити про наш напрямок, то ми маємо затверджену на міжнародному рівні програму по навчанню населення навичкам надання домедичної допомоги. У скороченій версії вона розрахована на проведення майстер-класу. Ми маємо манекени, підготовлених тренерів, а наші волонтери навчатимуть дітей навчикам надання першої допомоги, яка може їм знадобитися: при кровотечах, переломах, втратах свідомості тощо», -. зазначив Сергій Глухенький.

 

Він повідомив, що взяти участь у такому заході можуть учні незалежно від віку. Поки старшокласників навчатимуть, як транспортувати людей на носилках, учнів молодшої школи вчитимуть що робити, якщо, наприклад, порізав палець. Певна програма буде окремо для кожної вікової категорії.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://vezha.vn.ua/vinnytskyh-shkolyariv-vchytymut-protydiyaty-himichnij-i-terorystychnij-zagrozam/

Переглядів: 476 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 16:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024