Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 27 » Україні до кінця квітня нададуть іноваційний препарат для мультирезистентних форм туберкульозу
21:41
Україні до кінця квітня нададуть іноваційний препарат для мультирезистентних форм туберкульозу

 

В ОЧІКУВАННІ НОВИХ ЛІКІВ

 

 

 

       Україні до кінця квітня нададуть іноваційний

       препарат для мультирезистентних форм туберкульозу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародна організація з впровадження інновацій в системі охорони здоров'я PATH планує в кінці квітня ввезти в Україну інноваційний препарат бедаквілін для лікування туберкульозу з розширеною резистентністю на базі Інституту фтизіатрії і пульмонології ім. Ф. Г. Яновського, повідомила голова представництва PATH в Україні Катерина Гамазіна.

 

«Бедаквілін надійде в Україну як пожертва USAID (в рамках проекту “Challenge TB”) безкоштовно, хоча цей препарат дуже дорогий. Проект ввезе препарат в Україну і буде надавати підтримку з його використання. Ми плануємо, що він буде поставлений в кінці квітня. Процес близький до завершальної стадії», – сказала вона, повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».

 

Генеральний директор Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров'я Наталія Низова повідомила, що станом на сьогодні препарат в країні не зареєстрований, однак існує можливість його реєстрації за прискореною процедурою. Низова також зазначила, що МОЗ веде переговори з виробниками щодо внесення України до списку країн, яким надаються преференції на закупівлю цих ліків.

 

«Ми вважаємо, що протягом наступної національної протитуберкульозної програми – з 2017-го по 2020-й – у нас є реальна можливість забезпечити таким лікуванням усіх пацієнтів», – сказала вона.

 

Зараз Національна програма протидії захворюванню на туберкульоз передбачає застосування бедаквіліну, наданого лише за донорські кошти. Курс терапії, розрахований на шість місяців, в клініці Інституту фтизіатрії і пульмонології ім. Ф. Г. Яновського пройдуть 200 пацієнтів. Після стаціонарного лікування вони продовжать терапію в установах охорони здоров'я за місцем проживання, а терапевтичний ефект бедаквіліну, який «добре накопичується і затримується в організмі», триватиме. В цілому процес лікування триває близько 20 місяців і передбачає застосування також інших медичних препаратів.

 

Зараз препарат використовується більш ніж в 70 країнах світу. У програму лікування з його використанням включені 5,7 тис. пацієнтів.

 

Протягом минулого року в світі на туберкульоз захворіли близько 10 мільйонів людей, майже 2 мільйони померли. У Європейському регіоні рівень захворюваності знижується щорічно приблизно на 4,3% – це найшвидше зниження серед усіх регіонів. Україна теж входить у цей список. Проте, на тлі загального спаду, в 13 областях відбулося зростання, процитувало дані Міністерства охорони здоров’я УНІАН.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://zaxid.net/news/showNews.do?ukrayini_do_kintsya_kvitnya_nadadut_inovatsiyniy_preparat_dlya_multirezistentnih_form_tuberkulozu&objectId=1421687

 

Переглядів: 547 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 23:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024