Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Березень » 31 » Народний депутат С.Заліщук та журналісти – на Луганщині
18:25
Народний депутат С.Заліщук та журналісти – на Луганщині

 

ВІЗИТ ДО ЛІНІЇ РОЗМЕЖУВАННЯ

 

 

       

 

       Народний депутат С.Заліщук

       та журналісти – на Луганщині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28-29 березня 2017 р. відбулася поїздка народного депутата Світлани Заліщук та представників ЗМІ у Луганську область.

 

 

За результатами перебування на Луганщині Світлана Заліщук закликала центральну владу приділяти особливу увагу виробленню державної політики щодо прифронтових населених пунктів, зважаючи на їх безпосередню близькість до лінії вогню.

 

 

Народний депутат також підкреслила, що існує крайня необхідність вирішення питання відбудови приватного житлового фонду в зоні АТО. У зв’язку з кількаразовим збільшенням числа громадян, які перетинають лінію розмежування через КПВВ «Станиця Луганська», Світлана Заліщук відзначила потребу надання законодавчих повноважень місцевій владі, що дозволило би використовувати повноцінно бюджетні кошти на модернізацію та подальше оснащення пункту пропуску.

 

 

Крім того, депутат наголосила на необхідності забезпечення конституційного права участі у виборах усіх громадян України (в тому числі внутрішньо переміщені особи - ВПО) та на потребі уникнення зайвої політизації цього питання.

 

 

Під час зустрічі з головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом обговорено потреби різних категорій населення області, питання відбудови житла, що було пошкоджене внаслідок військової агресії з боку Росії, інтеграцію внутрішньо-переміщених осіб та загальну складну економічну ситуацію в країні, яка склалася на фоні військових дій, що затягнулися.

 

 

Під час поїздки до смт. Станиця Луганська спільно з представниками місцевої РДА та командою Міжнародного Комітету Червоного Хреста було проінспектовано роботу Станично-Луганського КПВВ, окреслено найбільш гострі проблеми та проаналізовано шляхи їх вирішення.

 

 

Окрім того, делегація відвідала Станично-Луганську школу №1 поспілкувалася з місцевими громадськими активістами та відвідала районну лікарню у Станиці Луганській.

 

 

 

 

 

 

 

29 березня Світлана Заліщук та представники ЗМІ у області взяли участь у круглому столі «Забезпечення виборчих прав внутрішньо переміщених осіб в Україні» у м. Сєвєродонецьк, який було організовано представниками «Міжнародної фундації виборчих систем». Метою заходу було роз’яснення пропонованого законодавства у сфері прав ВПО та аналіз майбутньої реформи виборчого законодавства.

 

 

Представники Громадської Молодіжної Ради м. Сєвєродонецька та активісти області, що співпрацюють з обласним осередком громадської організації Восток SOS, озвучили найгостріші проблеми: відсутність активної комунікації, протидія пропаганді, брак уваги з боку українського суспільства, потреба надання населеним пунктам, що знаходяться в безпосередній близькості до лінії вогню певних преференцій при формуванні бюджетної політики.

 

 

Поїздка відбулася у рамках проекту «Модельний округ» та за підтримки програми USAID РАДА і громадської організації «Інтерньюз-Україна».

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://narodnarada.info/news/svitlana-zalischuk-prifrontovi-naseleni-punkti-news-55071.html

 

Переглядів: 494 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024