Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Квітень » 6 » У Києві відбулася ІІ Міжнародна конференція з питань цивільно-військового співробітництва
10:30
У Києві відбулася ІІ Міжнародна конференція з питань цивільно-військового співробітництва

 

СПІВПРАЦЯ СТАНЕ МІЦНІШОЮ

 

 

 

У Києві відбулася ІІ Міжнародна конференція

з питань цивільно-військового співробітництва

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 5 квітня, у Києві завершила роботу ІІ Конференція з питань цивільно-військового співробітництва, організована Управлінням цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України.

 

 

Під час пленарних та семінарських занять особлива увага приділялась найактуальнішим аспектам цивільно-військового співробітництва. Зокрема, захисту та запобігання втрат серед цивільного населення, питанню гендерної справедливості, дотримання норм міжнародного гуманітарного права, організації системи інформування цивільного населення та стратегічних комунікацій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Цивільно-військове співробітництво Збройних Сил України було започатковано у травні 2014 року для підготовки фахівців з цивільно-військового співробітництва для участі у АТО. За цей час на базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського на курсах цивільно-військового співробітництва з залученням іноземних фахівців підготовлено більше 800 осіб, які надають всебічну допомогу та підтримку громадянам України завдяки гнучких інструментів цивільно-військового співробітництва», - зазначив начальник Управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України полковник Олексій Ноздрачов.

 

 

Він повідомив, що Збройні Сили України нарощують потенціал цивільно-військового співробітництва завдяки нашим партнерам із цивільно-військового співробітництва Об’єднаного командування ОЗС НАТО «Брюнсум», Естонії, Латвії, Литви, Італії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, США. Отриманий ними свого часу досвід у Республіці Ірак, у колишніх республіках Югославії, в Афганістані, сьогодні широко застосовується в Україні.

 

 

Принагідно він привітав партнерів із країн НАТО, які днями відзначили 68-му річницю створення Альянсу й подякував за допомогу у розвиткові спроможностей структур цивільно-військового співробітництва відповідно до стандартів НАТО.

 

 

 

 

 

 

 

 

Уейн Джордаш, керуючий партнер Global Right Compliance, відзначив важливість подальшого розвитку та розбудови механізмів захисту цивільного населення у дотриманні норм міжнародного права, зокрема прав людини, визнаних на міжнародному рівні, та гуманітарного права.

 

 

 

 

 

 

 

 

Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста в Україні Ліля Білоус наголосила на важливості проведення таких заходів, оскільки вони підвищують рівень координації та узгодження процедур допомоги громадянам України із надання гуманітарної допомоги, впровадження програм психосоціального відновлення постраждалих осіб у тісній співпраці із органами управлінням цивільно-військового Збройних Сил України.

 

 

 

 

 

 

 

 

У конференції взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, провідні військові експерти у сфері цивільно-військового співробітництва країн-членів Північноатлантичного Альянсу, міжнародних та неурядових організацій, які діють в Україні, Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій, Київської міської державної адміністрації, тощо.

 

 

 

Фото - Управління по зв’язкам з громадськістю ЗСУ

За джерелом:

http://narodnarada.info/news/kievi-vidbulasya-mijnarodna-konferenciya-pitan-news-55699.html

 

 

Переглядів: 536 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024