Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Квітень » 11 » Допомога МСЦ Львівської ОО ТЧХУ колишнім в'язнями фашистських концтаборів і гетто
20:33
Допомога МСЦ Львівської ОО ТЧХУ колишнім в'язнями фашистських концтаборів і гетто

НАДІЙНЕ ПАРТНЕРСТВО

 

 

       Допомога медико-соціального центру Львівської ОО ТЧХУ

       колишнім в'язнями фашистських концтаборів: вчора,

       сьогодні, завтра

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Більше ніж 20 років опікується медико-соціальний центр Львівської обласної організації ТЧХУ колишніми в'язнями фашистських концтаборів і гетто. Проект був започаткований Баденським Червоним Хрестом Німеччини і підтримується нашими колегами до цих пір, хоча вже залишилось колишніх в'язнів з 500 осіб, які були на обліку в МСЦ, тільки 34.

 

 

Всі вони – люди похилого віку, на долю яких випали тяжкі випробування, деяким прийшлось пройти фашистські концтабори, потім - радянські, але таким , як Іван Петрович Рев'яцький доля послала довге життя, - зараз йому 96 років. Він за професією – лікар. Пройшов всі круги пекла концтабору Бухенвальд, потім все трудове життя допомагав людям - лікуючи від різних недуг.

 

 

 

 

 

 

На знімку: Іван Петрович Рев'яцький – колишній в'язень концтабору Бухенвальд, представниця організації Максиміліан – Кольбе - Верк з Німеччини п. Урсула Фокс, медсестра Червоного Хреста Оксана Паливода.

 

Медико-соціальний центр піклується про цих людей до цього часу, знаходяться спонсори з Німеччини, такі як організація Максиміліан – Кольбе - Верк, яка дала згоду на фінансування оздоровчо - лікувального відпочинку в Трускавці для 18 осіб колишніх в'язнів фашистських концтаборів і гетто. Це така допомога для пенсіонерів, які за свої пенсії не можуть дозволити таке лікування.

 

Баденський Червоний Хрест продовжує допомагати одиноким і немічним малозабезпеченим людям зі Львова, хоча держава скоротила патронажну службу Червоного Хреста, та милосердя і доброта наших колишніх штатних працівників залишилась в серцях цих людей і на добровільних засадах вони провідують тих, кого колись обслуговували, допомагають доставити ліки і продукти харчування.

 

 

 

Фото - автора

Ніна Добренька,

директор МСЦ Львівської ОО ТЧХУ

 

Переглядів: 445 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024