Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Квітень » 12 » Міністерство охорони здоров'я затвердило навчально-тренувальні програми з домедичої підготовки
09:29
Міністерство охорони здоров'я затвердило навчально-тренувальні програми з домедичої підготовки

 

УПОРЯДКУВАННЯ МЕДИЧНОГО ВСЕОБУЧУ

 

 

 

Міністерство охорони здоров'я затвердило

навчально-тренувальні програми з домедичої

підготовки для працівників, котрі не мають

медичної освіти, але за своїми службовими

обов'язками повинні надавати першу допомогу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідний наказ за підписом в.о. міністра охорони здоров'я оприлюднено на сайті Міністерства охорони здоров'я.

 

"З метою удосконалення підготовки осіб, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов'язками зобов'язані надавати домедичну допомогу, та з метою адаптації навчально-тренувальних програм до міжнародних стандартів надання невідкладної медичної допомоги, затвердити навчально-тренувальні програми трьох рівнів з підготовки осіб, які не мають медичної освіти, але за своїми службовими обов'язками повинні надавати домедичну допомогу", - йдеться у документі.

 

Програми підготовки та підвищення кваліфікації розроблено з урахуванням основних вимог міжнародних програм "Основи підтримки життя", "Перший на місці події", "Професійна підтримка життя" щодо володіння працівників навичками надання першої допомоги трьох рівнів.

 

 

Програма 1 рівня: відповідає стандартам, передбаченим вимогами міжнародної програми BLS (basic life support) - основи підтримки життя: практичні прийоми надання екстреної медичної допомоги при порушеннях або зупинці дихання, серцево-судинних розладах. Цей рівень розрахований на немедичних працівників, професійна діяльність яких не передбачає ризику отримання травматичних пошкоджень, отруєнь: офісні працівники, працівники сфери послуг, викладачі та інше.

 

 

Програма 2 рівня: розрахована на осіб, які зобов'язані надавати домедичну допомогу постраждалим у невідкладному стані, але не мають медичної освіти, а саме: співробітників Національної поліції України, працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, фармацевтичних працівників, провідників пасажирських вагонів, бортпровідників та інших осіб, які за своїми службовими обов'язками повинні володіти практичними навичками надання домедичної допомоги.

 

 

Програма 3 рівня: "Професійна підтримка життя" включає в себе розширені дії з надання першої допомоги при порушеннях або зупинці дихання, серцево-судинних порушеннях, зупинці серця, значній кровотечі, пошкодженнях голови та хребта, термічних ураженнях, гострих отруєннях, екстрених пологах та розрахована на водіїв спеціального санітарного автотранспорту. Метою навчання є засвоєння працівниками розширених практичних умінь з надання першої допомоги.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2209549-moz-zatverdiv-programi-pidgotovki-z-domedicnoi-dopomogi.html

Переглядів: 895 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 04:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024