Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Квітень » 18 » 18 квітня - День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні (ВІДЕО)
08:20
18 квітня - День заснування Товариства Червоного Хреста в Україні (ВІДЕО)

 

99 РОКІВ – ШЛЯХОМ МИЛОСЕРДЯ

 

 

Товариство Червоного Хреста - найстарша

організація, яка уособлює милосердя, гуманізм,

допомогу і підтримку людям у потребі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 18 квітня, в Україні відзначається День заснування Товариства Червоного Хреста - найстаршої організації нашої держави, яка уособлює милосердя, гуманізм, допомогу і підтримку потребуючим.

 

28 жовтня 1992 року президентом України був підписаний Указ про Товариство Червоного Хреста України, згідно якого Товариство було визнане єдиним Національним Товариством Червоного Хреста, уповноваженим надавати підтримку органам державної влади в їх діяльності в гуманітарній сфері.

 

Історія Червоного Хреста України налічує вже майже 100 років. 15 - 18 квітня 1918 року в військово-революційному Києві відбувся І З'їзд Товариства Червоного Хреста України, а 18 квітня вважається датою початку діяльності Червоного Хреста.

 

З'їзд був скликаний з ініціативи Маріїнської громади сестер милосердя Червоного Хреста, яка з 1878 року надавала благодійну медичну допомогу нужденним столиці.

 

Основними завданнями, які поклав на себе Український Червоний Хрест в той важкий час, стали допомога біженцям та військовополоненим, турбота про інвалідів і дітей-сиріт, боротьба з голодом та епідеміями, організація лазаретів, госпіталів та пунктів харчування для всіх нужденних.

 

Більше того, за ініціативою і за участю активістів Товариства Червоного Хреста України були побудовані громадські пральні і лазні, засновані обладнані фельдшерсько-акушерські пункти, аптеки та магазини санітарної гігієни.

 

Наприклад, для боротьби з епідемією тифу Український Червоний Хрест створив лікувальні пункти на тисячі місць. У голодні 1921-1923 роки Червоний Хрест організував безкоштовні їдальні і роздачу селянам продовольчих пайків. Під час Великої Вітчизняної війни Товариство Червоного Хреста України підготувало і направило на фронт понад 100 тисяч медичних сестер, саніструкторів і сандружинниць.

 

В даний час Товариство Червоного Хреста України є учасником Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і налічує понад 6,3 мільйона активістів і прихильників. Діяльність Товариства охоплює всю територію України, де реалізується понад 40 проектів і програм. Всі ці програми фінансуються за рахунок публічних пожертв та домовленостей про співпрацю.

 

Щорічно співробітники Червоного Хреста України обслуговували понад 350 тисяч самотніх літніх людей, майже 23 тисячі інвалідів війни і праці, понад 25 тисяч учасників Великої Вітчизняної війни, понад 8 тисяч інвалідів дитинства.

 

Нині Товариство працює в особливому режимі. Створено загони швидкого реагування для надання допомоги постраждалим під час громадського неспокою, особливо в Києві, Харкові,  Донецьку, Луганську, Дніпрі, Херсоні, Одесі, Львові, Миколаєві, Вінниці і Вінницькій області. Товариство зосереджує роботу на наданні допомоги постраждалим і переміщеним особам із зони збройного конфлікту на Донеччині та з Криму, а також продовжує допомагати вразливим категоріям населення.

 

За період 2014 р. – 1 квітня 2017 р. Товариством була надана гуманітарна підтримка постраждалим від збройного конфлікту на сході України на загальну суму близько 500 млн. грн. (продукти харчування, одяг, взуття, предмети побуту, ремонт будинків, засоби гігієни, медикаменти, лікування, оздоровлення), в тому числі – медичним закладам, де перебувають на лікуванні поранені внаслідок збройного конфлікту, на суму близько 85 млн. грн.

 

Сьогодні Товариство Червоного Хреста України визначило та реалізує такі пріоритетні напрямки діяльності: надання медичної, соціально-побутової, матеріальної та іншої допомоги одиноким малозабезпеченим ветеранам та інвалідам війни і праці, хворим громадянам похилого віку, дітям-сиротам, багатодітним неповним сім`ям, мігрантам, біженцям, внутрішньо переміщеним особам, що постраждали внаслідок подій у Криму і військового конфлікту на сході України та надзвичайних ситуаціях природнього і техногенного характеру, проведення санітарно-просвітницької роботи, немедичного догляду хворих на туберкульоз і ВІЛ/СНІД, розвиток волонтерського руху, пропаганда основних положень міжнародного гуманітарного права та інші.

 

З підсумками діяльності ТЧХУ за 2016 рік можна ознайомитися за посиланням:

http://redcross.org.ua/2017/03/summaries/

 

А ось як відзначили 99-й День народження ТЧХУ на Луганщині:

 

 

Товариство Червоного Хреста України народилося у той час, коли люди дуже потребували захисту, допомоги, співчуття. За 99 років діяльності Товариство ствердило свою гуманітарну роль у суспільстві, ставши надійною опорою та організацію, куди люди можуть звернутися за підтримкою у найскрутніші часи.

 

Основними принципами, якими керуються волонтери та співробітники Товариства Червоного Хреста України у своїй повсякденній роботі, є гуманність, неупередженість, нейтральність, незалежність, добровільність, єдність, універсальність - ці принципи є основоположними і в роботі Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а також Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелами:

http://redcross.org.ua/2017/04/99-rokiv-gumannosti/

https://ukr.media/culture/300720/

 

 

 

 

Переглядів: 604 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 00:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024