Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Квітень » 23 » Україна переймає досвід Сербії та МКЧХ у створенні механізму пошуку осіб, котрі зникли безвісти
15:30
Україна переймає досвід Сербії та МКЧХ у створенні механізму пошуку осіб, котрі зникли безвісти

 

РОЗВІЯТИ МОРОК НЕВІДОМОСТІ

 

 

Міністр з питань тимчасово окупованих територій

та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш перебуває

з робочим візитом у Республіці Сербія, щоб перейняти досвід

цієї країни і МКЧХ у створенні на державному рівні механізму

пошуку осіб, котрі зникли безвісти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед численних викликів, пов’язаних з конфліктом на Сході та окупацією АР Крим, Україна стикнулася з необхідністю налагодити на державному рівні механізм пошуку осіб, які зникли безвісти. Візит делегації МТОТ до Республіки Сербія направлений на вивчення досвіду Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в пошуку зниклих безвісти осіб під час конфлікту на території колишньої Югославії.

 

 

 

 

 

 

 

 

Швидке реагування представників МКЧХ на звернення людей, збір даних про осіб, які пропали, та опрацювання інформації про обставини зникнення дозволило привернути увагу влади та нагадати про її обов’язок з’ясовувати долю усіх постраждалих. Завдяки такій роботі знайдено 24 495 осіб, які зникли під час конфліктів 1990-х років, понад 20 тисяч тіл загиблих ідентифіковано та повернено родинам. Минуло багато років, втім пошук зниклих безвісти досі триває.

 

 

 

 

 

 

МКЧХ веде облік родин, де є зниклі під час конфлікту родичі, облік знайдених осіб та ідентифікованих загиблих, виступає як посередник в переговорних процесах країн західних Балкан, надає технічні консультації та підтримку у царині судової медицини, роботі з даними, а також інформує світове співтовариство про ситуацію з дотриманням прав родин, де є зниклі безвісти родичі.

 

 

 

 

 

 

Делегація Міністерства побувала на місці розкопок біля с. Рудніце, неподалік м. Рашка, на межі з Косово. За даними МКЧХ тут поховали понад 30 цивільних осіб. Представники МКЧХ розповіли, що працюють з усіма органами влади на усіх рівнях, а також з родинами осіб, які пропали безвісти, аби роботи з пошуку інформації та захоронень, ідентифікації знайдених тіл проходили якомога швидше та ефективніше.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, Міністерство, спільно з народними депутатами підготувало законопроект про осіб, зниклих безвісти внаслідок російської агресії на Донбасі та окупації АР Крим, що має бути винесений на розгляд Верховної Ради України.

 

 

 

Фото – прес-служби МТОК та з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://narodnarada.info/news/ministr-pitan-timchasovo-okupovanih-teritoriyministr-pitan-timchasovo-okupovanih-teritoriy_56671-news-57448.html

 

 

Переглядів: 466 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024