Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Квітень » 28 » У Новомосковських лісах, що на Дніпропетровщині, відкрито сезон активності кліщів
21:54
У Новомосковських лісах, що на Дніпропетровщині, відкрито сезон активності кліщів

 

ВЕСНЯНИЙ ЛІС – НЕ ЗАВЖДИ БЕЗПЕЧНИЙ

 

 

 

У Новомосковських лісах, що на Дніпропетровщині,

відкрито сезон активності кліщів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З настанням весни і наближенням весняних свят, багато городян збираються свої вихідні провести на природі чи дачі, ну або хоча би вибратися на один день в ліс на шашлики.

 

У зв'язку з тим, що навесні починають прокидатися багато комах, серед яких кліщі, Червоний Хрест України розповів, що робити при укусах кліщів і як їх уникнути.

 

З моменту потепління і до настання холодів необхідно проявляти пильність, перебуваючи за межами приміщень, особливо при вигулі домашніх тварин або під час прогулянок парками, скверами, бульварами. Під час таких заходів слід одягати довгі штани і закрите взуття.

 

У Червоному Хресті відзначили, що самі по собі кліщі не становлять небезпеки, проте вони можуть переносити ряд захворювань, наприклад, кліщовий енцефаліт або хворобу Лайма.

 

Організація рекомендує не використовувати бензин, нафту й інші органічні розчинники для удушення кліщів і не обробляйте їх гарячою парою.

 

 

 

 

 

 

 

 

Для захисту від комах розроблено велику кількість хімічних засобів. Використання репелентів з діетилтолуамідом (ДЕТА) - речовиною інсектицидної дії - під час прогулянок лісом і полями вона може захистити від укусів кліщів.

 

Важливо не забувати, що потрібно наносити репеленти з цією речовиною слід на одяг, а не на шкіру. Для захисту від кліщів краще всього вибирати репеленти з вмістом ДЕТА більше 20%.

 

Щоб видалити кліща, необхідно зачепити його максимально близько до шкіри, використовуючи дуже тонкий пінцет або щипці, і повільно, але впевнено витягнути його із шкіри. У тому випадку, якщо пінцета під рукою не виявилося, можна спробувати витягти його руками через серветку.

 

Тіло кліща необхідно зберегти, щоб здати його в лабораторію для перевірки на наявність інфекції, якщо стан здоров'я погіршиться.

 

 

 

Довідково:

 

Кліщі розповсюдилися нині не лише у Новомосковських лісах. Їх багато зараз у Карпатах, на Прикарпатті, на Буковині, в інших регіонах країни. Тому публікація дніпропетровців дуже актуальна і для решти заліснених відпочинкових зон.

 

 

 

Фото – www.poleznaya.dp.ua

За джерелом:

http://www.poleznaya.dp.ua/index.php?id=4089&doc=v_novomoskovskikh_lesakh_otkryt_sezon_aktivnosti_kleshchei

 

Переглядів: 448 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024