Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 3 » В Ошихлібському ЗНЗ, що на Буковині, навчали першій допомозі
12:04
В Ошихлібському ЗНЗ, що на Буковині, навчали першій допомозі

 

ЛІТО ВИМАГАТИМЕ БІЛЬШОЇ ОБАЧНОСТІ...

 

 

 

 

В Ошихлібському ЗНЗ, що на Буковині,

навчали днями першій допомозі

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Ошихлібській ЗНЗ (директор Марія СОРОЦЬКА), лікар обласної комунальної установи екстренної медичної допомоги, депутат районної ради Зоя ПОГРЕБЯНИК разом з переможцями районного конкурсу надання першої допомоги, волонтерами Червоного Хреста з 9-10 класів Ставчанського ЗНЗ (директор ЗНЗ Людмила ВАТРИЧ) організували для учнів навчання навичкам першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

Зоя Онуфрівна підкреслила, що мета заходу - навчити кожного надати першу допомогу, бо у випадку зупинки кровообігу, коли настає клінічна смерть, ніяка швидка за чотири хвилини не доїде, і саме від того, хто опиниться поруч, залежить життя людини.

 

 

 

 

 

 

 

 

Волонтери Ставчанського ЗНЗ досить професійно своїми розповідями та з доповненими розясненнями Зої Онуфрівни надавали першу медичну допомогу уявним потерпілим: при кровотечах, при виведенні людини з непритомного стану, у випадках зупинки кровообігу, ударах струмом, укусах змії, гіпертонічному кризі, обструкції дихальних шляхів стороннім тілом, а також демонстрували техніку виконання непрямого масажу серця і штучного дихання, накладали шину при переломах, жгут при кровотечах.

 

 

 

 

 

 

 

 

Цікавими були розповіді і ошихлібського сільського голови Тараса Канюка про випадки надання ним першої допомоги в різних життєвих ситуаціях.

 

 

 

 

 

 

 

 

Багато бажаючих учнів Ошихлібського ЗНЗ мали можливість попрактикуватись в наданні першої допомоги, відповісти на ряд запитань і поспілкуватись за чашкою запашного чаю та солодощів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Голова Кіцманської районної організації Товариства Червоного Хреста України Дарія Бабюк, котра також була учасником акції, подякувала всім, хто брав у ній участь, за такий дуже потрібний і актуальний захід.

 

 

 

 

Фото – www.kitsman.info/

За джерелом:

http://kitsman.info/archives/6372

 

 

 

Переглядів: 560 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024