Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 5 » Червоний Хрест сприяє зменшенню мінної небезпеки на Донеччині
09:37
Червоний Хрест сприяє зменшенню мінної небезпеки на Донеччині

 

ЩОБ МІНА НЕ ДОЧЕКАЛАСЯ

 

 

 

 

Червоний Хрест сприяє зменшенню

мінної небезпеки на Донеччині

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На прифронтовій території особливу небезпеку життю та здоров’ю мирного населення становлять міни і боєприпаси, що не розірвалися. Товариство Червоного Хреста України системно інформує жителів зони конфлікту про загрозу і організовує спеціальні тренінги для волонтерів.

 

«Основна мета - визначення пріоритетних дій і ефективних рішень у ситуації загрози життю і здоров’ю. Далі волонтери вирушають у населені пункти і школи, де ретранслюють здобуті знання. Адже попри три роки бойових дій люди й досі мало поінформовані про мінну небезпеку: батьки не можуть навчити дітей, а вчителі – учнів», - зауважив координатор програми з навчання правил поводження з мінами та вибухонебезпечними залишками війни Андрій Онищенко.

 

Щоправда, за його спостереженнями, спілкування з управліннями освіти і місцевими органами влади поступово налагоджується. Педагоги підтримують особливість методики, яку обрав Червоний Хрест: під час тренінгів не використовують макетів мін. Адже такі небезпечні предмети викликають у дітей підвищену цікавість, тож вони можуть на психологічному рівні звикати до об’єкта, який загрожує життю, що може спричинити згубні наслідки.

 

 

 

 

 

На знімку: Андрій Онищенко з мером м. Маріуполя Вадимом Бойченком радяться про цикл лекцій з мінної небезпеки для городян та аграріїв

 

 

За спостереженнями фахівців, саме в Луганській і Донецькій областях дуже часто діти й чоловіки до 30 років потрапляють у небезпечні ситуації.

 

«Коли сюди приїжджають люди з мирних регіонів, у них знижена чуттєвість до ризику. Вони вважають, що життя повернулося у звичне русло, вирушають по гриби до лісу і стають жертвами мінних пасток», - ділиться враженнями волонтер із Сєверодонецька Ярослав Кривобок.

 

«Ми часто буваємо у Станиці Луганській та Трьохізбенці й бачимо, що навіть наймолодші школярі зацікавлені. Наприклад, показуємо хлопцям слайди із зображенням мін, а вони вже самі розповідають, що такі в них мало не у дворі лежать. А ще в них є знайомі однолітки, які були поранені або навіть загинули!» - гарячкує волонтерка, переселенка з Луганська Наталія Плужник.

 

Вона знає, що це дуже серйозна загроза, розтягнута на десятиліття. Міна чекає. У неї може бути зруйнований корпус, та є велика загроза, що вона коли-небудь спрацює. Отже, слід запобігти шкоді від неї й уберегти людей.

 

І помічників стає дедалі більше, стверджує голова Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Кудаєва. За її словами, молодь активно відвідує запропоновані тренінги, а потім іде до інших, щоб розповісти про мінну небезпеку й алгоритм дій у небезпечних ситуаціях.

 

Олена ОСОБОВА

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://ukurier.gov.ua/uk/news/shob-mina-ne-dochekalasya/

 

Переглядів: 495 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 17:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024