Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 8 » Сьогодні – Всесвітній День Міжнародного Руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
14:42
Сьогодні – Всесвітній День Міжнародного Руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця

 

КРОКИ МИЛОСЕРДЯ

 

 

Сьогодні у світі відзначають 153 - річчя

Міжнародного Руху Червоного Хреста

та Червоного Півмісяця

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 травня 2017 року, в день народження засновника Червоного Хреста швейцарця Анрі Дюнана, відзначається 153 - річчя Міжнародного Руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

 

У нинішньому світі, що стає дедалі жорсткішим, найбільш бракує чуйності, милосердя, уваги до людини. Усе частіше стають факти нехтування її здоров’ям, гідністю, навіть самим її правом на життя.

 

За таких умов Міжнародний Рух Червоного Хреста та Червоного Півмісяця – найстаріша всесвітня доброчинна громадська організація – активніше спрямовує свої зусилля в таких важливих напрямах діяльності, як захист життя і здоров’я людини, честі особистості, допомога жертвам збройних конфліктів, стихійних лих, турбота про інвалідів, немічних старих, одиноких хворих.

 

Червонохресний Рух керується своїми принципами, що грунтуються на одвічному прагненні людей до миру й злагоди. На таких засадах діє також Червоний Хрест України.

 

Ось вони:

 

Гуманність

Червоний Хрест України прагне на національному та міжнародному рівнях запобігати людським стражданням і полегшувати їх, сприяти взаєморозумінню, співпраці та миру між народами.

 

Неупередженість

Червоний Хрест не розрізняє людей за національними, расовими та класовими ознаками, а також релігійними та ідеологічними переконаннями, керуючись виключно їх потребами.

 

Нейтральність

Червоний Хрест не бере участі на будь-чийому боці в збройних конфліктах і не вступає в суперечки класового, релігійного, расового, та ідеологічного характеру.

 

Незалежність

Товариство, надаючи допомогу органам державної влади в гуманітарній діяльності, завжди зберігає свою автономію, щоб у всіх випадках мати можливість діяти відповідно до принципів Червоного Хреста.

 

Добровільність

Товариство – добровільна організація для надання допомоги і в жодному разі не керується бажаннями користі для себе.

 

Єдність

У будь-якій країні може бути лише одне відкрите для всіх товариство Червоного Хреста або Червоного Півмісяця, що здійснює гуманітарну діяльність на всій території країни.

 

Універсальність

Червоний Хрест є міжнародною інституцією, у котрій всі національні Товариства рівні між собою в правах та обов’язках.

 

 

… Доброта, милосердя, оптимістична мудрість і терпіння властиві українству віддавна.

 

Червоний Хрест України активно інтегрується у Всесвітній рух Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

 

25 жовтня 1993 року Національне Товариство прийняте до Міжнародної Федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

5 грудня 1995 року між Урядом України і Міжнародним Комітетом Червоного Хреста /МКЧХ/ підписано Договір про відкриття Місії МКЧХ в Україні.

 

6 лютого 1997 року між Урядом України і Міжнародною Федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця підписано Угоду про юридичний статус Федерації та її представників в Києві.

 

25 листопада 1994 року Товариство Червоного Хреста України обрано до складу Правління – вищого органу Міжнародної Федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

 

Новою віхою в розвитку міжнародного гуманітарного руху стала Київська міжнародна конференція з інтеграції та розвитку Національних Товариств країн Балтії, Східної Європи, Південного Кавказу, Центральної Азії та країн-донорів Європи та США. Усього в роботі форуму взяли участь 32 держави світу.

Визнанням авторитету України у світовому червонохресному русі стало повторне обрання Українського Товариства 8 листопада 2001 року до складу Правління Міжнародної Федерації Товариств.

 

8 липня 1999 року прийнятий закон України “Про символіку Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні”.

 

28 листопада 2002 року прийнято Закон України “Про Товариство Червоного Хреста України”.

 

Бути поруч з людьми, які належать до найуразливіших верств населення, знати їхні конкретні потреби і всіляко допомагати, намагаючись зробити життя найнезахищеніших громадян кращим – саме в цьому вбачає своє гуманне покликання Товариство Червоного Хреста України. Адже справжнє милосердя – це передусім конкретні дії.

 

 

Адреса, та контактні телефони для отримання додаткової інформації:

 

79000, м. Львів, вул. Широка, 81 а

тел. 144-54-06, 244-47-96, факс: (032) 297-08-60

E-mail: redcr.lviv@ gmail.com

 

 

Голова                            В.А.Мойсеєнко

 

Переглядів: 548 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 08:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024