Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 11 » День Європи відсвяткували в Україні за участю Червоного Хреста
18:35
День Європи відсвяткували в Україні за участю Червоного Хреста

 

ВИЗНАЧНЕ СВЯТО

 

 

Сьогодні, 11 травня, в Україні відсвяткували

День Європи за участю Червоного Хреста

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кожної третьої суботи травня Україна святкує День Європи. У 2017 році цей день припадає на 20 травня, але було прийнято рішення про перенесення цьогорічного святкування на 11 травня. Причиною цього стало засідання Ради Міністрів ЄС. під час якого було ухвалено рішення про скасування візових вимог для громадян України. Тому було вирішено об’єднати відзначення даної події та Дня Європи в один день, передає УНН.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Більшість міст України долучилась до святкування цього дня, так в Ужгороді на площі Народній, урочисто підняли державний прапор, ця честь випала учаснику збройного конфлікту на сході країни, Андрію Акімову, нагородженому медаллю “Захиснику України”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прапор же Європейського Союзу на головному флагштоці Закарпаття піднімали керівники області та м.Ужгорода, спільно з послом Хорватії в Україні Томіславом Відошевічем. До церемоніалу під офіційні Гімни України та Європейського Союзу долучилися військовослужбовці, правоохоронці, співробітники ДСНС, студентство та мешканці м.Ужгорода.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Одесити також відзначили День Європи підняттям прапорів України та Європейського Союзу. У заході взяли участь курсанти, студенти, учні загальноосвітніх шкіл, представники ряду громадських організацій, а також керівництво області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під акомпанемент військово оркестру моряки-курсанти підняли стяги, після чого урочистим маршем пройшлися центральною площею перед будівлею Одеськоі ОДА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Місті Лева ж влаштували перфоменс з нагоди ухвалення безвізового режиму. Львів’яни провели акцію біля будівлі ЛОДА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Близько сотні студентів, школярів та пересічних львів’ян прийшли до будівлі ЛОДА з синьо-жовтими прапорцями. На будівлі обласної адміністрації вивісили синьо-жовті стяги, а також прапори Європейського союзу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Учасники акції випустили в небо синьо - жовті кульки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Це беззаперечно перемога для України. Нас визнали у Європі. Тепер українці мають можливість подорожувати без перешкод. Головне тепер, щоб гроші на подорожі знайшлись”, - розповіла студентка зі Львова Катерина Ковальчук.

 

 

Підняли стяги України та ЄС і на острові Хортиця, у Запоріжжі. Прапори підняли на найвищу в Україні відмітку над рівнем моря.

 

 

Хмельниччина ж відзначили цю подію флешмобом “Україна - це Європа”. Близько 200 студентів ВНЗ м.Хмельницький випустили в небо білі повітряні кульки з прапорами України і Євросоюзу. Так урочисто в обласному центрі відзначили День Європи і ратифікацію Угоди про безвізовий режим для України. Під супровід оркестру хор виконав гімн України і Євросоюзу.

 

 

“Відтепер у нас більше можливостей отримати освіту європейського рівня і повернутися в Україну. Задля того щоб свої знання і досвід впроваджувати на рідній землі”- зазначила студентка ХУУП Валентина.

 

 

На Херсонщині цього дня влаштували урочистий парад на площі Свободи де відбулось урочисте підняття прапорів з нагоди ухвалення рішення Ради Міністрів ЄС щодо скасування візових вимог для громадян України та відзначення Дня Європи.

 

 

По завершенню урочистості учасники заходу здійснили урочисту ходу до Меморіалу Героїв незалежної України. Херсонці несли величезний прапор Євросоюзу та прапор України.

 

 

Церемонією підняття прапорів та парадом оркестру відзначили День Європи у Кропивницькому, представники обласного молодіжного парламенту та члени молодіжного парламенту Олександрії урочисто підняли Державний прапор України та прапор Європейського Союзу.

 

 

У Миколаєві мешканці міста, представники адміністрації та гості міста долучились до святкування. 11 травня, на площі перед будівлею Миколаївської міської радою відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України, Прапора Європейського Союзу та Прапора міста Миколаєва.

 

 

До церемонії підняття прапорів долучилися керівництво Миколаївської облдержадміністрації, представники Миколаївської обласної ради, Миколаївської міської ради та жителі Миколаєва.

 

 

Стяг Євросоюзу підняли і в Рівному, спільно поряд із будівлею на майдані Просвіти, де розміщена обласна рада і ОДА. Акція зібрала понад сотню учасників.

 

 

У Житомирі ж на День Европи встановили найбільший в Україні прапор ЄС. Полотно площею понад 456,4 кв. м. розмістили на будівлі у центрі міста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, 11 травня дипломати країн ЄС запросили українців їздити до Європи без віз.

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

11 травня 2017 року волонтери Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України долучились до церемонії підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу з нагоди відзначення Дня Європи.

 

 

 

 

 

 

Волонтери, за необхідності, були готові надати першу допомогу потребуючим.

 

 

 

 

 

 

Фото – УНН та Київської МО ТЧХУ

За джерелами:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1663672-den-yevropi-vidsvyatkuvali-v-ukrayini

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1229565450489341&set=pcb.1321389721313915&type=3&theater

 

Переглядів: 662 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024