Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 13 » Як долає важкі часи Олешківська РО ТЧХУ, що на Херсонщині
17:18
Як долає важкі часи Олешківська РО ТЧХУ, що на Херсонщині

 

МИЛОСЕРДЮ ПОТРІБНА ДОПОМОГА

 

 

       

 

         В Олешках є своя районна організація

 

         Товариства  Червоного Хреста України.

 

         Очолює її - Валентина Веселова (на знімку)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Від 1 січня держава припинила фінансувати патронажну службу Червоного Хреста. Причиною такого рішення стало те, що в усьому світі її утримують за рахунок благодійників та членських внесків. Тому в Олешківській організації, де працювало три медсестри, лишилась тільки керівник, та й то на волонтерських засадах.

 

 

Медсестри раніше доглядали літніх непрацездатних українців. Своїм рішенням держава фактично залишила їх без належного догляду. А як пояснити людям, що фінансування припинилось? Люди продовжують звертатися про допомогу, і їм продовжують її надавати.

 

 

Тричі на тиждень в офіс Товариства приходить лікар, який може виміряти тиск. А ще – просто поговорити. Бо багато людей приходять не стільки за якоюсь речовою допомогою, а за душевною. Хтось лишився сам, бо діти покинули, комусь важко та дорого добиратись до лікарні, то йде консультуватись до Червоного Хреста, а комусь просто немає з ким обговорити останні новини.

 

 

Лікарням, будемо відвертими, не дуже болить за таких людей. А на Житлоселищі живе більше 10 тисяч мешканців. І далеко не всі з них в змозі дістатись до медичної установи. Тому частину їх функцій вже давно взяв на себе Червоний Хрест.

 

 

При Червоному Хресті в Олешках працює так званий Банк одягу. Речі приносять небайдужі мешканці. А роздають їх усім нужденним – багатодітним родинам, малозабезпеченим.

 

 

Коли на Сході почались бойові дії, то шукати допомоги прийшли і внутрішньо переміщені особи. Допомагали буквально усім – від посуду до постільної білизни. Бо люди, тікаючи від обстрілів, встигли схопити лише документи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Коли почались обстріли Авдіївки, ми організували збір допомоги. Відгукнулось дуже багато людей і організацій. Несли речі, миючі засоби, харчі, воду, свічки", – розповіла нам Валентина Миколаївна.

 

 

Проте це не єдине, чим може пишатись районна організація. Вона унікальна ще й тим, що бере участь одразу в трьох Програмах, які затвердила та фінансує районна рада.

 

 

Перша – районна Програма поліпшення життєзабезпечення та соціального захисту людей похилого віку та інвалідів на 2015-19 роки. Червоному Хресту за цією програмою виділили 34 тисячі гривень на цей рік. «З них 23 тисячі ідуть на закупівлю продуктових наборів, ще 11 тисяч – на проведення безкоштовних обідів», – каже голова районної організації Червоного Хреста.

 

 

Друга – Програма медико-соціальної допомоги бездомним громадянам, безпритульним дітям, особам, звільнених з місць позбавлення волі. Діє вона на період 2016-17 роки. Фінансування на рік – 11750 гривень. З них 2,5 тисячі – на ліки у період з листопада по грудень. На інші кошти закуповують продуктові набори.

 

 

Третя - ця програма триває не цілий рік. Називається вона - Програма протидії захворюваності на туберкульоз, триває з 2013 по 2017 рік. Минулого року вона почалась з другого півріччя. Як вона працює? Місцевий лікар -фтізіатр формує списки хворих. Далі їм закуповують харчові набори за міжнародними стандартами.

 

 

До речі, восени організація проводить благодійні обіди і облаштовує пункт обігріву, де будь - кого пригостять гарячим чаєм.

 

 

Існує закон достатку – щоб з’явилося нове, потрібно позбутися старого. А вчення Фен - шуй трактує, що старі речі, якими ви вже давно не користуєтеся, не дозволяють текти цілющій енергії, і тому не може бути і мови про позитивні зміни в нових речах або житті. Навіть якщо ви не є прихильником таких вчень, погодьтеся: ділитися з іншими – це просто добра справа.

 

 

Зробити її можна, віддавши вже непотрібний вам одяг, взуття, іграшки чи ковдри до відділення Українського Червоного Хреста.

 

 

Якщо у вас є бажання долучитись до збору речей, меблів, подушок,одягу тощо для допомоги малозабезпеченим громадянам, то речі приймають за адресою: м.Олешки, Житлоселище №10.

 

 

Тож допомогти просто. І не обов’язково грошима. Варто лише зробити ревізії у власних шафах.

 

 

 

Автор - Ольга Шостак

 

 

 

 

Фото – www.ksza.ks.ua

За джерелом:

http://ksza.ks.ua/news/society/70143-miloserdyu-potrbna-dopomoga.html

 

 

Переглядів: 747 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024