Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 16 » Більше половини українців переживають емоційне вигорання
11:34
Більше половини українців переживають емоційне вигорання

 

ВТРАЧАЄТЬСЯ  РАДІСТЬ  ЖИТТЯ

 

 

       

       Більше половини українців

       переживають емоційне вигорання

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

64% наших співгромадян перебувають в стані емоційного вигорання (стан виснаження на тлі хронічного стресу, який призводить не тільки до "блокади" всіх сил людини, а й до втрати відчуття радості від життя). Про це заявила представник компанії Head Hunter Україна Руслана Березовська, передає ГолосUA.

 

 

"Більше половини опитаних стверджують, що зараз перебувають у стані емоційного вигорання. У той же час кожен третій українець зазначив, що у нього був такий досвід раніше, проте зараз їх емоційне здоров'я не є причиною занепокоєння. Тільки 5% українців повідомили, що не мали такого досвіду, не знають, що таке емоційне вигорання і чи є які-небудь методи боротьби з цим станом", -- зазначила Березовська.

 

 

Кожен четвертий українець зазначає, що боїться втратити роботу, оскільки повинен заробляти на себе і свою сім'ю.

 

 

"Це додає істотного стресу і впливає на результативність роботи і прискорення процесу емоційного вигорання. Адже якщо більша частина ресурсу витрачається на стабілізацію внутрішнього стану, досить складно зосередитися на виробничих завданнях. Серед головних причин, що призводять до емоційного вигорання, респонденти виділяють: високий рівень багатозадачності і постійне хвилювання з приводу неможливості встигнути виконати всі; відсутність інтересу і задоволення від виконуваної роботи; незадоволеність рівнем фінансової винагороди; низький рівень мотивації", -- сказала експерт.

 

 

А 22% опитаних зазначають, що не відчувають інтересу до своєї роботи.

 

 

«У них немає бажання приходити на роботу і вирішувати будь-які питання і завдання, що стосуються їх прямих обов'язків. Кожен п'ятий респондент вважає, що через велику завантаженість та відповідальність він постійно нервує. 18% українців зазначили, що головна причина емоційного розладу є брак часу на відпочинок, що призводить до фізичної перевтоми і емоційних розладів. 16% опитаних вважають, що їх емоційне вигорання є наслідком отримання низької заробітної плати. Респонденти не готові знижувати свої вимоги до зарплат. Також вони кажуть про потребу не тільки в гідній оплаті праці, а й у схваленні їх дії з боку керівництва", -- додала Руслана Березовська.

 

 

В той же час кожен восьмий опитаний відчуває постійний стрес через погані відносини на роботі.

 

 

"Несприятлива атмосфера в колективі чинить негативний вплив не тільки на продуктивність, але і на емоційний стан в цілому. Адже згідно з даними ще одного опитування, 89% українців прагнуть до добрих стосунків з колегами для приємного спілкування, а також можливості вирішувати робочі завдання і виходити з нестандартних ситуацій спільними зусиллями. При цьому тільки десята частина українців відзначає, що головна причина їх емоційне вигорання є проблеми в особистому житті. Респонденти говорять про те, що для них першочерговим є питання особистого характеру і життя, а робочі негаразди тільки підсилюють загальний стан апатії. Емоційне вигорання, на жаль, може стати не тільки серйозним джерелом проблем на роботі, але і здатне поставити під загрозу фізичне здоров'я. Саме тому вміння протистояти стресовим ситуаціям є навиком, яким варто опанувати", -- резюмувала Березовська.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://dobryjlikar.com/news/201705/3454-vidsutnist-interesu-roboty-brak-chasu-vidpochynok-nyzka

 

Переглядів: 510 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024