Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 20 » У Львові відбулась урочиста конференція медичних сестер Львівщини
13:04
У Львові відбулась урочиста конференція медичних сестер Львівщини

 

СВЯТКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ

 

 

           

             Вчора у Львові відбулась  урочиста

             конференція медичних сестер Львівщини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди Міжнародного дня медичної сестри та 15-ої річниці створення ГО «Львівська обласна Асоціація медичних сестер» 19 травня 2017 року у Національному Академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької відбулася урочиста конференція медичних сестер Львівщини.

 

Захід пройшов за участі керівництва департаменту охорони здоров’я, управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики ЛМР, Львівської обласної та міської організацій профспілок працівників охорони здоров'я України, Українського лікарського товариства у Львові, інституту медсестринства та лабораторної медицини ім. Андрея Крупинського, медичних коледжів, медичних сестер закладів охорони здоров'я Львівської області.

 

Ведучі Наталія Галапац, головний позаштатний спеціаліст департаменту з медсестринства та Ірина Ометюх, голова Асоціації медичних сестер м. Львова, розпочали урочисту конференцію з слів вдячності за сумлінну працю і відданість справі з нагоди професійного свята, а також 15-ої річниці створення Асоціації.

 

 

 

 

 

 

Діяльність асоціації за 15 років презентувала Ірина Шевчук, президент Львівської обласної асоціації медичних сестер, член президії Львівської ОО ТЧХУ. «Метою створення асоціації було підвищення ролі медичних сестер, стимулювання їх професійного рівня, захист правових та професійних інтересів медичних працівників».

 

У закладах охорони здоров’я області працюють 24082 молодших медичних спеціалістів; медичних сестер – 18368 (з них 1422 сестри медичні ЗПСМ).

На даний час в області створено 67 районних та міських осередків асоціації, в яких нараховується 8471медичних сестер - членів ЛОАМС.

 

Члени Асоціації медсестер області активно беруть участь у проведенні атестації медсестер, організаційно-методичній роботі медсестринської служби області.

 

Головна управа та члени Львівської обласної Асоціації медичних сестер за сприяння департаменту охорони здоров’я успішно реалізували Програму розвитку медсестринства України на 2005-2010 рр.

 

«Проведено 181 виїзд у заклади охорони здоров’я області з метою ознайомлення з роботою медсестринських служб на місцях та надання організаційно-методичної допомоги», - зазначила президент ЛОАМС.

 

 

 

 

 

 

Медичні сестри Львівщини беруть участь у конференціях по обміну досвідом в роботі з медсестрами інших регіонів України, а також з колегами Польщі, Словаччини, Чехії, Німеччини (понад 30 конференцій).

 

ЛОАМС тісно співпрацює з Асоціацією медичних сестер України, Департаментом ОЗ ЛОДА, Львівською обласною організацією профспілки працівників охорони здоров'я України, ЛНМУ імені Данила Галицького, ВНКЗ ЛОР «Львівський інститут медсестринства та лабораторної медицини ім.Андрея Крупинського», Львівським медичним коледжем післядипломної освіти, Українським лікарським товариством у Львові та іншими організаціями.

 

З метою підняття фахового рівня медичних сестер у ЛПЗ області поводяться науково-практичні семінари, конференції, професійні конкурси «Краща медсестра лікарні», «Кращий медсестринський пост», «Краща медсестра Львівщини».

 

 

 

 

 

 

Під час урочистої конференції Андрій Голдун, в.о. директора департаменту, привітав медсестер з професійним святом та вручив нагороди за багаторічну сумлінну працю, відданість справі, високий професіоналізм, активну громадянську позицію. «Завжди, яким би стабільним чи нестабільним був світ, біля ліжка хворого має лишатися і лікар, і медсестра. І ця робота не може бути непоміченою чи неоціненою».

 

 

 

 

 

 

Також нагороджувалися дипломовані медичні сестри на знак визнання їх високих моральних і професійних якостей, за жертовність та виняткові заслуги у догляді за хворими. Багато медичних сестер надавали допомогуучасникам Революції Гідності та пораненим бійцям в зоні проведення АТО. Їх робота відзначається високим професіоналізмом, чуйним ставленням до хворих, щирою любов’ю до своєї професії.

 

Після цього відбулось вшанування пам’яті медсестер та медпрацівників, які віддали своє життя на Сході України, захищаючи суверенність нашої держави.

 

До привітань доєдналися представники управління охорони здоров’я ЛМР, Львівської обласної та міської організацій профспілок працівників охорони здоров'я, голова Українського лікарського товариства у Львові - Олег Дуда, інституту медсестринства та лабораторної медицини ім. Андрея Крупинського – директор Марія Шегедин, медичного коледжу післядипломної освіти – директор Леся Вовк.

 

 

 

 

 

 

Урочиста конференція завершилася святковим концертом та виставою - комедією «Криза».

 

 

 

 

Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

 

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/5966.html

 

 

 

Переглядів: 616 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024