Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 21 » Як в Ужгороді «прижилися» контейнери, де можна залишити речі для малозабезпечених
20:07
Як в Ужгороді «прижилися» контейнери, де можна залишити речі для малозабезпечених

 

ЕКСПЕРИМЕНТ ДАЄ РЕЗУЛЬТАТИ

 

 

     

 

      Уже більше місяця пройшло, відколи в Ужгороді       

     встановили два контейнери для вживаних речей


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, контейнери з антивандальним захистом місту подарувала фірма «АВЕ-Ужгород». Сортують і передають речі тим, хто їх потребує, працівники Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста України. «Відколи тут встановили контейнери, в яких можна залишати вживані речі, допомагати стало набагато простіше», - запевняють в організації.

Кожних 4-5 днів речі з контейнерів виймають, сортують і пропонують тим, хто потребує допомоги – переважно багатодітні сім’ї, малозабезпечені ужгородці.

 


 


 

 

Любов Гаврилюк, заступник голови Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста України розповіла: «Відтепер і людям легше робити добрі справи. Оскільки ми знаходимося на території музею Бокшая, який працює кожного дня, то навіть тоді, коли ми відлучаємося на різні благодійні акції, небайдужі ужгородці можуть принести і залишити тут свої речі – навіть вихідного дня».

Переваг таких контейнерів безліч: надійність, місткість, а також зручність, яка полягає не тільки в процесі скидання речей, а й у тому, що працівникам організації не потрібно далеко переносити пакети.

«Ми й раніше видавали населенню потрібні речі, але зараз, оскільки одягу набагато більше, ми повідомили про це через управління освіти, садочки і школи, тож незабезпечені сім’ї до нас ідуть щодня. Їх повідомили директори дитячих закладів», - розповідає пані Любов.

У будні з 11-ї до 15-ї години малозабезпечені ужгородці можуть прийти і взяти необхідні речі. Одяг сортують і викладають у залі Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста України. Тут переконують – люди вибирають, що хочуть. Окрім містян, буває, приходять закарпатці з наближених сіл. Роми, зокрема, тут не рідкість, адже серед їхніх сімей є чимало багатодітних.

Багато речей забирають на місці, а днями велику партію одягу організація передала в ЗОШ №14 І-ІІІ ст., де переважно навчаються діти - роми.


Отож, одяг небайдужі ужгородці несуть часто. Також не рідкістю тут є іграшки та взуття, чого не можна сказати про книги – їх зовсім мало. Оскільки гуманітарні вантажі Ужгородська міська організація Товариства Червоного Хреста України зараз не отримує, тому працівники дякують ужгородцям за те, що разом допомагають тим, хто цього потребує.

Долучитися до збору речей можна за адресою: пл.Жупанатській, 3. Іграшки та книжки тут зараз чекають особливо, адже це пригодиться для благодійних акцій із нагоди Міжнародного дня захисту дітей, який відзначатимуть 1 червня.

 

 

Фото – zak-kor.net

За джерелом:

http://zak-kor.net/susplstvo/32163-yak-v-uzhgorod-prizhilisya-konteyneri-de-mozhna-zalishiti-rech-dlya-malozabezpechenih-foto.html

 

Переглядів: 549 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024