Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 25 » Сьогодні Міжнародний день зниклих безвісти дітей
21:40
Сьогодні Міжнародний день зниклих безвісти дітей


 

УВАГУ – ДІТЯМ!




 










 

25 травня відзначається Міжнародний день зниклих дітей 










 










 






 

Ініціатива проведення цього Дня виникла спочатку у США, була підтримана Європою, а потім і всією світовою громадськістю.



 

25 травня 1979 року, в Америці, після занять у школі додому не повернувся шестирічний хлопчик Евіан Пейтс. Дитину шукала не тільки поліція, місцева громада, але й уся Америка, та знайти хлопчика так і не вдалося. Через чотири роки після цього, президент США Рональд Рейган оголосив 25 травня Національним днем зниклих безвісти дітей. У 1984 році в країні було створено Національний Центр пошуку зниклих безвісти дітей, а також дітей, які стали жертвами експлуатації.




 

У 1997 році з ініціативи США було створено вже Міжнародний центр пошуку зниклих безвісти дітей, а також дітей, які стали жертвами експлуатації (International Center for Missing and Exploited Children (ICMEC). У свою чергу, при цій організації були створені територіальні центри. Щороку в усьому світі зникають сотні тисяч дітей. Одні самі йдуть з дому, інших викрадають.




 

Причини втечі дітей із дому різні. Поштовхом може бути будь-що: конфлікт із батьками, вчителями, однокласниками, розлучення батьків, їхня гіперопіка чи байдужість, пошук сенсу життя, поява в родині молодшої дитини тощо – причини суто індивідуальні і їх безліч. Ризикованим є підлітковий вік, але зникають і малюки.




 

За статистикою, щороку в Німеччині зниклими безвісти вважають 100 000 дітей, у Канаді – 40 100, 460 000 – у США, 140 000 – у Британії, 70 000 в Індії. Багатьох із них знаходять і повертають додому, але чимало так ніколи і не повертається в рідну домівку – їх або вбивають, або віддають (продають) у сексуальне рабство.




 

 У Європейському Союзі День зникли безвісти дітей проводиться з 2002 року. День було створено для висловлення європейською спільнотою солідарності зі зниклими дітьми та їхніми родинами, а також для того, щоб підтримати їх у цій трагічній ситуації, адже зникнення дитини – це справжня катастрофа для сім’ї.




 

Особливо гострою стала ситуація у зв’язку з напливом на Європейський континент біженців. За даними Європолу, щонайменше 10 тисяч дітей-мігрантів, які прибули до Європи без батьків, зникли безвісти. Цілком можливо, що більшість із них потрапила до рук злочинних угруповань. Щороку в Україні реєструється майже 3000 випадків зникнення дітей. Лише з початку цього року до територіальних органів поліції надійшло понад 1 200 повідомлень, пов’язаних зі зникненням дітей; понад півтисячі дітей зникли на окупованому Донбасі в минулому році.







 







 

Оскільки завданням Служби розшуку ТЧХУ є запобігання розлученню членів родини, ми вважаємо дуже важливим проводити роз'яснювальну роботу серед населення і, зокрема, вчити дітей правилам безпечної поведінки. Особливо зараз, коли закінчується навчальний рік, і діти будуть багато часу проводити поза безпечними територіями учбових закладів. Пропонуємо приділяти увагу питанням безпеки дітей під час відвідання в якості волонтерів і співробітників ТЧХУ дитячих центрів, таборів відпочинку тощо.



 



 


Фото - автора

 

Ірина Царюк,

завідуюча Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України












 

Переглядів: 575 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 08:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024