Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 27 » Подробиці благодійої акції лікування зубів дітям із незаможних сімей, організованої студентами - медиками і ЛОО ТЧХУ
11:20
Подробиці благодійої акції лікування зубів дітям із незаможних сімей, організованої студентами - медиками і ЛОО ТЧХУ


ДОБРЕ ПОЧИНАННЯ




 









 

Подробиці першої благодійної акції лікування

зубів дітям із незаможних сімей, організованої

Львівською ОО ТЧХУ і студентами - медиками









 







26 травня Львівська ОО ТЧХУ та старшокурсники із стоматологічного факультету Львівського національного  медичного університету ім. Данила Галицького провели першу благодійну акцію із безкоштовного лікування зубів дітям з малозабезпечених сімей.






 








 

Першими, кого запросили у крісла студентів - дантистів стали  Галина та Тетяна Орлики, мешканці Личаківського району м. Львова.






 





 

Мама Оксана  виховує крім них у сім'ї ще 2 дітей. Справжня українська багатодітна родина, яку оспівав у своїх поезіях ще Великий Кобзар. «Боротися з нестатками цій родині допомагають наші гуманні українські закони, які захищають права малозабезпечених родин», - з гордістю каже провідний спеціаліст відділу у справах дітей Личаківської райадміністрації м. Львова Лілія Яремко, яка порекомендувала Червоному Хресту і студентам саме цю родину для початку нової справи.


 


 







 

Роботою студентів - практикантів керувала Христина Григорівна Мусій-Семенців, доцент, завідуюча учбовою частиною кафедри ортодонтії ЛНМУ ім. Данила Галицького.




 







 

Завідуюча кафедри ортодонтії, доцент Наталія Львівна Чухрай також брала участь у цій акції. Саме вона після обстеження і виявила у дітей карієс і патологію щелеп. При згоді мами Наталія Львівна завела для них медичні карточки, скерувала малих пацієнтів на рентген і розпочала офіційний процес лікування.



 







 

До благодійної акції, крім ініціаторів, - Георгія Данданова з Болгарія та Хуссейна Муссаві з Лівану, - приєднався  українець – Сергій Данилов.



 







 

Підсумовуючи результати початку благодійної акції, усі присутні зійшлись на думці - студенти організували добру справу.



 







 

Червоному Хресту в кінці акції доведеться узагальнити набутий досвід і випустити листівку про гігієну ротової порожнини з малих років..





 






 

...Наступний сеанс – через два дні. Від співпраці виграють обидві сторони: діти матимуть здорові зуби і щелепи, а студенти – необхідні навики, які потрібні для професійних лікарів - стоматологів.









 

Фото - автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 949 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 22:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024