Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 29 » У ЛОО ТЧХУ відбулася нарада голів районних організацій м. Львова: Червоний Хрест відроджує патронажну медичну службу
21:53
У ЛОО ТЧХУ відбулася нарада голів районних організацій м. Львова: Червоний Хрест відроджує патронажну медичну службу



 

КОЛО  ОБОВ'ЯЗКІВ - ЗБІЛЬШИЛОСЬ




 




 




 

У Львівській ОО ТЧХУ відбулася нарада

голів районних організацій м. Львова 




 




 




 




 

Нараду, яка відбулася 27 травня, провели Валентин Мойсеєнко, голова ЛОО ТЧХУ, директор МСЦ, провідний спеціаліст Служби розшуку Червоного Хреста по Львівській області Ніна Добренька та старша медична сестра Ірина Валько.



 



 



 



 

Валентин Мойсеєнко познайомив присутніх з новим колом обов'язків. Якщо з 1 січня і до сьогодні ЛОО ТЧХУ працювала без жодної патронажної сестри, тому що вони були скорочені через припинення бюджетного фінансування, і опиралася, переважно, на роботу медсестер - волонтерів, то з 1 червня у кожній районній організації обласного центру Червоного Хреста Львівщини відновлять по одній штатній посаді медичних сестер патронажної служби.



 




 

Фінансування цих штатних одиниць буде поки що забезпечувати Баденський Червоний Хрест з Німеччини. Верховна Рада України на даний час ще не визначилася, хто буде розпорядником коштів, виділених для фінансування ТЧХУ. Але це питання незабаром буде вирішене. Йому дали хід, і воно мандрує зараз по комітетах. Зближається кінець півріччя і рішення таки треба буде приймати неодмінно.



 




 



 

Кандидати на нові штатні посади медичних патронажних сестер також були запрошені на нараду. Ірина Валько, старша медична сестра, познайомила їх з обов'язками, розповіла конспективно про історію і сьогодення у діяльності ТЧХУ, МКЧХ, Федерації ТЧХ і ЧП тощо.



 




 



 

Голови районних організацій пізніше зроблять індивідуальний інструктаж кожній медичній патронажній сестрі на місці. У Личаківському районі м. Львова, наприклад, буде працювати медичною сестрою Червоного Хреста з 1 червня п.р. Наталія Шкред. У неї є відповідний досвід роботи у медичних закладах.



 




 



 

Ніна Добренька поінформувала учасників наради про те, що у коло обов'язків голів районних і міських організацій відтепер будуть входити й види робіт, які потрібні для ефективної діяльності Служби розшуку ТЧХУ. Це викликано тим, що у державі за роки збройного конфлікту змінилася картина з особами, що пропали безвісти.




 



 

Якщо раніше мова йшла, переважно, про пошук родичів, що загубилися у полум'ї Другої світової війни, то тепер до них додалися мирні мешканці і військові, які зникли на сході України у зоні збройного конфлікту. Точної цифри, скільки цих осіб є на даний час, ніхто не знає. Нещодавно один з міністрів, даючи інтерв'ю на телебаченні, сказав, що ця цифра коливається у межах від 2000 до 10000 осіб зниклих безвісти.



 



 




 

Присутнім були роздані інформаційно – пропагандистські матеріали, які необхідно використовувати у своїй подальшій роботі.




 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ




 




 





 

Переглядів: 880 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024