Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 31 » Цього року закуплять препарати на 13 млн грн для протидії ВІЛ-інфекції і туберкульозу
09:35
Цього року закуплять препарати на 13 млн грн для протидії ВІЛ-інфекції і туберкульозу

СЕРЙОЗНИЙ  КРОК


 


 

За державні кошти для понад 7 тисячам пацієнтів

буде закуплено препарати для проведення замісної

терапії на 13 млн грн в рамках програми протидії

ВІЛ - інфекції та туберкульозу


 


 


 


 


 


 

 

Про це під час зустрічі зі спеціальним уповноваженим Генерального секретаря ООН з ВІЛ/СНІДу в Східній Європі та Центральній Азії професором Мішелем Казачкіним заявив віце-прем'єр-міністр України, голова Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в Україні Павло Розенко, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.


 

“Ми здійснили і серйозний крок вперед щодо збільшення державного фінансування програм протидії ВІЛ-інфекції та туберкульозу в Україні у 2017 році на 140%. Також після тривалої перерви, у цьому році за державні кошти буде здійснена закупівля препаратів для проведення замісної терапії на 13 млн грн, що забезпечить лікування для 7300 пацієнтів”, - сказав П.Розенко.


 

Він також нагадав, що 22 березня 2017 року уряд схвалив стратегію сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу до 2020 року та затвердив план заходів щодо її реалізації.


 

Також він підкреслив, що в умовах переходу від донорського фінансування програм з протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу до фінансування за рахунок бюджетних коштів, рішення Глобального фонду про виділення 120 млн доларів США на продовження фінансування програм з протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу у 2018-2020 роках є надзвичайно важливим для України.


 

“Це рішення означає підтримку та визнання значних результатів у боротьбі з поширенням епідемій туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Ми вважаємо, що зусилля, яких докладає уряд України та підтримка міжнародної спільноти, дозволять нам досягти цілей стратегії ЮНЕЙДС „90-90-90“ у встановлені терміни, і Україна буде тримати свої лідерські позиції в боротьбі з епідемією ВІЛ у Східній Європі та Центральній Азії”, - зазначив віце-прем’єр-міністр України.


 

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що у липні буде розширено перелік ліків програми “Доступні ліки”.


 


 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1667748-tsogo-roku-zakuplyat-preparati-na-13-mln-grn-dlya-protidiyi-vil-infektsiyi-i-tuberkulozu

Переглядів: 461 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 23:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024