Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Травень » 31 » Організації ТЧХУ, підприємства та установи України - проводять замiну вiдомих бухгалтерських програм
14:46
Організації ТЧХУ, підприємства та установи України - проводять замiну вiдомих бухгалтерських програм

І  РЕВІЗОРИ,  І КОНСУЛЬТАНТИ



 

Організації ТЧХУ;, підприємства,  установи - проводять

замiну вiдомих бухгалтерських програм для комп'ютерів



 


 


 


 


 


 


 


 

Днями опублiковано Указ Президента, який передбачає санкцiї щодо певних компанiй, чию дiяльнiсть чи продукти пов'язують iз Росiєю. До перелiку потрапили в тому числi й ТОВ "1С", ТОВ "Корпорацiя "Парус" та ще бiльш як двадцять товариств, у назвi яких вжито слово "Парус", пише газета Експрес.



 

Як вiдомо, цi компанiї реалiзують програмнi продукти, пов'язанi з бухгалтерським, податковим, виробничим, складським та iншим облiком. Вони такi поширенi в Українi, що тепер постає питання, чи не призведуть цi санкцiї до колапсу як усерединi пiдприємств, так i загалом в економiцi країни? Що робити українському бiзнесу?



 

У ТОВ "1С" "Експрес" поiнформували, що "використання програмних продуктiв "1С: Пiдприємство" вiдповiдає чинному законодавству України", а Указ Президента про застосування персональних спецiальних економiчних та iнших обмежувальних заходiв (санкцiй) "стосується тiльки окремих юридичних осiб". "Програма "1С: Пiдприємство" цiлком працездатна, технiчна пiдтримка працює в штатному режимi. Франчайзери й далi надають послуги з оновлення продуктiв та iнформацiйно-технологiчної пiдтримки користувачiв", -- запевнили нас у компанiї.



 

Утiм у бiзнесу в цьому впевненостi немає.



 

-- Якi будуть наслiдки цих заборон?



 

-- Стане неможливими оновлення програм, -- каже Iрина Колос, заступник генерального директора з правових питань ТОВ "НК-IТ Проект" (MMI Group). -- Тому якийсь час пiдприємства протримаються на старому програмному забезпеченнi, але рано чи пiзно змушенi будуть переходити на вiтчизнянi продукти або продукти, яких немає в санкцiйному списку.



 

-- Чи не станеться колапсу?



 

I. Колос:

-- Пiдприємства не зможуть подати звiти, бо всi не встигнуть перейти на iнше програмне забезпечення. Потрiбен буде певний перехiдний перiод. ДФС та iншi структури повиннi врахувати це й написати певнi рекомендацiї для бiзнесу: як поводитися i що робити в цiй ситуацiї.



 

-- Як багато користувачiв зав'язанi на "1С" та "Парусi"?



 

I. Колос:

-- Це майже весь малий i середнiй бiзнес в Українi, бо великi пiдприємства, як правило, мають власну CRM-систему, побудовану на "Oracle" чи iнших програмах вiдомих розробникiв ("Microsoft", IBM). За деякими даними, в Українi лише програмою "1С: Пiдприємство" користується близько 300 тисяч компанiй.



 

Артур Федоренко, директор з розвитку групи компанiй "Парус": 



 

-- У бюджетнiй сферi 75 -- 80% державних установ використовують один-два або декiлька модулiв програмного забезпечення "Парус". Це дуже велика кiлькiсть користувачiв. Що буде далi -- ми не розумiємо. Нинi проводимо оцiнку можливих наслiдкiв.



 

-- Як швидко можна буде перейти на iнше програмне забезпечення?



 

I. Колос:

-- Аналогiчнi закордоннi та вiтчизнянi програми iснують. Щоправда, вони будуть дещо дорожчi. Крiм того, бухгалтери вже звикли користуватися "1С" та "Парусом", а їм доведеться переходити на програми на кшталт SAP, "Оracle", "Charisma", "Logo". Продукти вiд "Microsoft", IBM зможуть собi дозволити лише великi компанiї. Перехiд може тривати кiлька мiсяцiв.



 

А. Федоренко:

-- Це тиск на нашу компанiю. Усi тi компанiї, якi є в санкцiйному списку, українськi, з українським менеджментом. А головне -- авторськi права та розробка українськi, i володiють нею громадяни України. Потрапляння компанiй до санкцiйного списку не є правомiрним. Думаю, справжня мета внесення нас до списку -- перерозподiл ринку.



 

Довідково:



 

Організації  Червоного Хреста, в т.ч. Львівська ОО ТЧХУ – не є винятком із загальної тенденції. Тож йде пошук переходу на ефективні бухгалтерські програми, на яких працює Західна Європа, США, інші передові країни.


 



 

Цю проблему так просто на місцях не вирішити. Тож з Національного Комітету ТЧХУ у Львів прибула 16 травня група ревізорів - бухгатлерів, які зайнялися і перевіркою, і консультуванням водночас.


 


 


 

Їх прийняв Валентин Мойсеєнко, голова ЛОО ТЧХУ, вислухав зауваження і упущення, запевних ревізорів у їх виправленні, подякував за допомогу у налагодженні комп'ютерних програм.


 



 


 

Олена Білякова, в.о. головного бухгалтера Львівської ОО ТЧХУ, також дуже вдячна Марині Чайкиній і Розалії Шевчук з НК ТЧХУ за своєчасно надану допомогу.



 



 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.expres.ua/digest/2017/05/26/244328-biznes-zmushenyy-shukaty-zaminnyky-vidomym-buhgalterskym-programam

Переглядів: 553 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024