Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 4 » Корупційний скандал навколо Товариства Червоного Хреста України розпалюється штучно – думка
21:50
Корупційний скандал навколо Товариства Червоного Хреста України розпалюється штучно – думка

 

У ЛЖІ – КОРОТКІ НОГИ

 

Проти шквалу звинувачень на адресу ТЧХУ

не чути жодного слова на його захист

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Корупційний скандал, який розгорівся навколо Товариства Червоного Хреста України "розкручується" за ретельно розробленою технологією в інтересах зацікавлених осіб.

 

Про це у своїй статті для DT.UA пише Олександр Артеменко.

 

Автор вказує, що на таку думку наводить стрімкий розвиток скандальних подій.

 

"Спочатку з'являються заяви волонтерів, що стали свідками корупційних дій співробітників цієї громадської організації, слідом за ними — численні журналістські розслідування, що підтверджують оприлюднені факти, потім, згідно з правилами жанру, лунають звинувачення на адресу керівництва. І хоча керівництво негайно реагує, караючи винних і звільняючись від них, воно вже змушене виправдовуватися перед громадськістю. А виправдовується - виходить, і саме не без гріха, хіба ні?", - йдеться в статті.

 

Артеменко вказує, що одразу за цими подіями з'явився звіт Державної аудиторської служби про планової ревізії Міністерства охорони здоров'я, де мова йде про те, що протягом 2013-2015 рр. та першого кварталу 2016-го міністерство профінансувало з державного бюджету 252,3 млн грн на утримання патронажної служби ТЧХУ, яка нібито не здійснювала діяльність у сфері охорони здоров'я.

 

"І, нарешті, як вишенька на торті, заява очільника МОЗ України про те, що воно, починаючи з поточного року, припиняє фінансувати з державного бюджету патронажну службу Товариства Червоного Хреста України на тій підставі, що не бачить сенсу в дублюванні службою функцій Мінсоцполітики в частині надання соціальних послуг самотнім непрацездатним громадянам похилого віку, дітям-сиротам, інвалідам, безпритульним, немічним та іншим соціально незахищеним верствам населення, які потребують турботи й підтримки", - зазначає автор.

 

Своєчасно з'явилася і заява Transparency International про те, що Українське Товариство Червоного Хреста нібито не змогло пояснити, куди витрачені отримані від держави 253 млн грн. За словами автора, хтось ввів організацію в оману, оскільки суспільство завжди надавало прозору звітність про діяльність і витратах патронажної служби, служби пошуку і фахівця з міжнародного гуманітарного права, які фінансуються з держбюджету.

 

"Ось дані за 2013 - 2015 рр. і І квартал минулого року: на фінансування згаданих посад з бюджету було отримано 255,4 млн грн; податок на заробітну плату з цієї суми становив 65,8 млн; сплачено членського внеску до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця 0,852 млн грн за вказаний період", - зазначає Артеменко.

 

Автор також звертає увагу на те, що проти шквалу звинувачень на адресу ТЧХУ не чути жодного слова в його захист. "Важко повірити, що у Товариства немає вдячних прихильників. Безперечно, їх чимало, але слова їм не дають", - зазначає він.

 

"Викривати корупціонерів, шахраїв та їхніх поплічників - першочергове завдання для розграбованої власними ділками України. Та, на жаль, маємо безліч прикладів того, коли влада лише декларує свою готовність викорінювати ці ганебні явища, які шкодять як добробуту країни та її народу, так і репутації держави у світі. З одного боку, 250 млн грн, що інкримінуються Товариству Червоного Хреста України, проте витрачені на вкрай важливу і благородну справу. А з іншого... Та хоча б ті ж таки сумнозвісні "вишки Бойка", що обійшлися державі в зайві 300 млн дол. Людина, чиїм ім'ям названо аферу, так і не понесла ніякої відповідальності. Не там шукаєте, панове", - укладає Артеменко.

 

Детальніше про корупційний скандал навколо Товариства Червоного Хреста України читайте у статті Олександра Артеменка "Не там шукаєте, панове" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

Джерело:

http://uazmi.org/news/post/hqbtARrlAbzD8UyPsvm9J4

 

Переглядів: 846 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024