Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 11 » Партнерство Червоного Хреста і Львівського міського центру зайнятості
08:24
Партнерство Червоного Хреста і Львівського міського центру зайнятості

 

"ПІСЛЯСЛОВО" ДО  СЕМІНАРУ

 

 

 

        Партнерство Червоного Хреста і Львівського міського

        центру зайнятості: пошук нових шляхів взаємодії

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Львівському міському центрі зайнятості 8 червня, за участі соціальних партнерів, у тому числі - представників державних установ, громадських організацій інвалідів, роботодавців, зокрема підприємств та організацій громадських організацій інвалідів, відбувся семінар на тему: «Створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю пріоритетний напрям роботи Фонду соціального захисту інвалідів».

 

Про стан виконання підприємствами вимог статей 19 і 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» доповіла заступник директора Львівського обласного відділення ФСЗІ Р. Івать.

 

Її колеги, юрисконсульт відділу правової роботи О. Синявська -Чаус і начальник планово-економічного сектору А. Солтис, окреслили напрями використання коштів Фонду та основні вимоги до тих фірм і компаній, які претендують на фінансовупідтримку з метою створення нових місць праці для працевлаштування неповносправних.

 

Запрошена до слова в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості О. Іванчук повела мову про аспекти реалізації на Львівщині пілотного проекту, мета якого – залучити до трудової діяльності вимушених переселенців і членів малозабезпечених родин.

 

– Експеримент проводиться у трьох регіонах – Львівській, Полтавській, та Харківській областях, – наголосила О. Іванчук. – У державному бюджеті на це передбачені відповідні кошти. Процес повернення до роботи представників соціально вразливих верств населення здійснюється за трьома напрямами. Учасникам програми пропонується постійна або тимчасова робота, у тому числі працевлаштування на новостворені місця праці, а також надається безвідсоткова фінансова допомога на поворотній основі для закупівлі обладнання та витратних матеріалів тим, хто прийме рішення започаткувати власну справу.

 

 

Коментуючи презентаційні слайди, вона детально охарактеризувала механізм повернення на ринок праці патерналістськи налаштованих працездатних осіб. Як зазначила, участь краян у пілотній програмі стимулюватиме їх до активних дій, дозволить багатьом не тільки відновити трудову біографію, але й вийти зістану бідності та самостійно заробляти на прожиття.

 

 

Виступ О. Іванчук продовжила начальник відділу організації надання послуг роботодавцям ЛОЦЗ Р. Палій, котра висвітлила переваги співпраці суб’єктівгосподарювання зі службою зайнятості, а також окреслила зміст соціальних послуг, які покликані надати підприємствам посильну допомогу дляукомплектування вільних робочих місць і вакантних посад.

 

 

 

 

 

 

На наступний день для всіх бажаючих учасчників семінару і працівників міського Центру зайнятості Львівська ОО ТЧХУ провела заняття з першої допомоги. Проводила його інструктор Червоного Хреста з першої допомоги, голова Залізничної РО м. Львова ТЧХУ Уляна Стельмах (на знімку). В навчаннях взяли участь 37 осіб.

 

Раніше Львівська ОО ТЧХУ була у числі працедавців для Центру зайнятості, але після зміни законодавства щодо відшкодування затрат і заробітної плати для безробітних, зайнятих на громадських роботах, вийшов з їх числа. Можливо тепер, коли йде пошук нових форм роботи Червоного Хреста з громадськістю, будуть знайдені прийнятні умови співпраці і в цій царині взаємодії також.

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Катерина Олійник,

волонтер Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 570 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024