Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 12 » Розпочато реальні кроки до оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації
15:59
Розпочато реальні кроки до оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації

 

ЛІТО - КВАПИТЬ!

 

 

«Треба продовжувати такі заходи, як дератизація,

дезінфекція і дотримання особистої гігієни і правил

термічної обробки харчових продуктів», - В. Зуб

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 12 червня, відбулось позапланове засідання міської комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого прийнято рішення звернутись до голови ЛОДА, Прем’єр-міністра України, Секретаря РНБО України про оголошення Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації.

 

Про таке рішення також буде поінформовано Президента України та Голову ВРУ. Як розповів під час засідання Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР, ситуація в місті щодо кількості гострих кишкових інфекцій стабільна, показники дещо вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Відтак, рекомендовано продовжити дератизацію, дезінфекцію. Мешканців просять дотримуватись правил особистої гігієни і правил термічної обробки харчових продуктів.

 

Рішення міської комісії ТЕБ та НС пов’язане з критичною ситуацією, яка склалась в місті з захороненням та вивезенням ТПВ. Як доповіли під час засідання комісії представники фірм-перевізників, зараз у Львові загалом є 6850 тонн накопичених та не вивезених ТПВ, що дорівнює майже півторамісячній нормі. Більшість перевізників не мають куди вивозити сміття.

 

Відповідно до Меморандуму від 21 квітня 2017 року між Львівською обласною держадміністрацією, Львівською обласною радою і Львівською міською радою про співпрацю щодо прийому твердих побутових відходів із міста на полігони області, зі Львова приймають лише 80-100 тонн в день. Меморандум підписали лише 13 міст з 19-ти, реально договори укладені лише з 4-ма містами області.

 

«При стабільно теплій температурі повітря ризик виникнення гострих кишкових інфекцій є достатньо високим. За 5 місяців поточного року захворюваність на гострі кишкові інфекції є, приблизно, на тому самому рівні, що і за аналогічний період минулого року. За 5 місяців поточного року є 365 випадків гострих кишкових інфекцій встановленої етіології, що на 27 випадків більше, ніж за аналогічний період минулого року. І 953 випадки – не встановленої етіології, що на 91 випадок більше, ніж минулого року. За інформацією Львівського обласного лабораторного центру – це допустиме коливання, тобто на сьогоднішній день нема стрімкого зростання захворювань на гостро кишкові інфекції.

 

Також хотів наголосити про те, що при вивченні епідеміологічного аналізу, в жодному з цих випадків нема прямого зв’язку із сміттям, яке не вивозять. Переважно, основною причиною виникнення гострих кишкових інфекцій – це недотримання правил особистої гігієни, порушення в обробці їжі, вживання продуктів придбаних з місць несанкціонованої торгівлі.

 

Ці заходи, які на сьогоднішній день вживаються з метою профілактики нерозповсюдження, непоширення кишкових інфекцій, поки дають результат. Водночас треба продовжувати такі заходи, як дератизація, дезінфекція і дотримання особистої гігієни і правил термічної обробки харчових продуктів», - зазначив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

 

Нагадаємо, за результатами перевірки спеціалістами Держпродспоживслужби області, міста і ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» окремих переповнених контейнерних майданчиків ТПВ, встановлено перевищення ГДК забруднювальних речовин (аміаку та сірководню) в атмосферному повітрі, виявлено бактеріально-забруднений ґрунт, велику кількість личинок і лялечок синатропних мух, що свідчить про їх масове розмноження.

 

Відтак, комісія вирішила, відповідно до статті 50 Кодексу цивільного захисту України, статті 5 і статті 6 Закону України «Про зону надзвичайної екологічної ситуації», у встановленому порядку підготувати подання про оголошення території міста Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації до голови Львівської обласної державної адміністрації, Прем’єр Міністра України, Ради національної безпеки і оборони України.

 

Як уточнила Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту, органи місцевого самоврядування мають право звертатись з такою ініціативою в Кабмін, РНБО, однак, відповідний указ Президента повинна затвердити ВРУ.

 

Довідково:

 

Львівська ОО ТЧХУ, яка є членом обласної комісії з питань техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, підтримує це рішення ДОЗ ЛМР і голосуватиме за те, щоб Львів оголосили зоною надзвичайної екологічної ситуації.

 

Фото – прес-служби ЛМР

Джерело:

http://city-adm.lviv.ua/news/city/housing-and-utilities/240165-treba-prodovzhuvaty-taki-zakhody-iak-deratyzatsiia-dezinfektsiia-i-dotrymannia-osobystoi-hihiieny-i-pravyl-termichnoi-obrobky-kharchovykh-produktiv-v-zub

 

Переглядів: 515 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024