Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 13 » У Національному університеті оборони України відкрили клас підготовки з міжнародного гуманітарного права
19:31
У Національному університеті оборони України відкрили клас підготовки з міжнародного гуманітарного права

 

ВИМОГА ЧАСУ

 

 

       У Національному університеті оборони України імені Івана

       Черняховського відкрили спеціалізований клас підготовки

       з міжнародного гуманітарного права (МГП)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В умовах гібридної війни проти України вивчення цих норм є особливо актуальним, адже ними керуються командувачі та командири під час планування та ведення бою.

 

У Міністерстві оборони України та Генеральному Штабі Збройних Сил України постійно проводяться заходи щодо імплементації цих норм у національне законодавство, здійснюється контроль щодо їх дотримання, вживаються заходи щодо поширення знань про міжнародне гуманітарне право. Одним із таких відтепер є клас підготовки з міжнародного гуманітарного права на навчально-матеріальній базі університету, який створили за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

«Відкриття класу є свідченням того, що Україна дотримується міжнародних зобов’язань. Від імені Міністерства оборони нашої держави висловлюю вдячність нашим партнерам з Міжнародного Комітету Червоного Хреста за підтримку і вклад у розповсюдження знань про міжнародне гуманітарне право», - наголосив Перший заступник Міністра оборони України Іван Руснак.

 

Перші заняття розпочнуться вже найближчими днями. До них залучатимуть спеціалістів Центру імітаційного моделювання університету. У перспективі очікують, що даний клас стане регіональним центром, куди приїжджатимуть фахівці з різних країн.

 

«Центр підготовки з міжнародного гуманітарного права дасть можливість збільшити кількість тематичних заходів, адже тепер ми маємо постійне місце для дослідження та вивчення. Міжнародне гуманітарне право — це не лише теорія. В АТО ці знання мають практичне застосування. Юристи допомагають командирам прийняти правильне рішення в рамках законодавства», - підкреслив голова Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Алан Ешліман.

 

 

 

Фото – медіа - групи Національного університету оборони України

Джерело:

http://narodnarada.info/news/nacionalnomu-universiteti-oboroni-ukrajininacionalnomu-universiteti-oboroni-ukrajini_61869-news-62646.html

 

Переглядів: 466 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024