Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 14 » Переможцями «Джури» на Херсонщині став рій Великоолександрівського району
11:37
Переможцями «Джури» на Херсонщині став рій Великоолександрівського району

ЗМАГАННЯ ВИЯВИЛИ ЧЕМПІОНІВ

 

 

 

Переможцями «Джури» на Херсонщині

став рій Великоолександрівського району,

який у серпні захищатиме честь Таврії

на Всеукраїнських змаганнях у м. Харкові

 

 

 

 

 

 

 

 

На високій ноті молодецького запалу пройшов на Херсонщині ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Організатори гри, працівники комунального закладу «Центр туристсько – краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради, протягом шести днів для 22 команд з різних куточків Херсонської області, розробили та провели цікаву і насичену програму яка включала 11 видів змагань та конкурсів.

 

Найяскравішим моментом для джур Херсонської області став приліт справжнього військового гелікоптера, який продемонстрував фігури вищого пілотажу. На ньому до учасників завітали голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та начальник Херсонського гарнізону, військовий комісар Херсонського обласного військового комісаріату Ігор Буднік, які звернулися до юних захисників з привітальним словом, повболівали за учасників під час змагань «Влучний стрілець», оглянули бойову техніку та скуштували разом з дітьми обід.

 

 

 


 

 

Наступного дня працівники Державної служби надзвичайних ситуацій України в Херсонській області та волонтери загону швидкого реагування «Влад» Херсонської обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели навчально-тренувальний вишкіл «Рятівник», ознайомили учасників із зразками техніки та спорядження підрозділів та провели майстер-класи із порятунку поранених та надання першої допомоги під час умовного бою.

 

 


 

 

Особливо ж джурам сподобалось відпрацювання вправ «Одягання бойового одягу пожежного», «Порятунок потопаючого» з використанням кінця Александрова, «Влучний ствольщик».

 

Перед початком вогнеборці особисто демонстрували як правильно виконувати той чи інший норматив, потім поправляли, підказували, щоб зрештою завдання було виконане правильно. У змаганнях дівчатка не відставали від юнаків. По кожному етапу рятувальники заохотили кращих грамотами та цінними подарунками.

 


12 червня на урочистому закритті було підбито підсумки. Завершенням обласного етапу гри стала показова хода усіх учасників вулицями Скадовська до місця урочистого закриття, яку очолювали вершниці з кінного клубу «Кірсан», барабанщиці з гурту «Ритм» Каховської школи № 4 та оркестр Головного управління національної поліції в Херсонській області.

 

 

Переможцем гри «Джура» став рій Великоолександрівського району, якому випала честь захищати Херсонщину на ІІІ (Всеукраїнському) етапі Гри «Джура», яка відбудеться у липні – серпні в місті Харкові.

 

 

Призерами гри стали команди Голопристанського та Каховського районів.

Всім переможцям та призерам були вручені грамоти, медалі та Кубки.

 

Команда – переможець отримала від громадської організації «Ветеранів-воїнів збройного конфлікту на сході України» перехідну шаблю та булаву, а також 15 комплектів військової форми для участі у Всеукраїнському етапі гри «Джура», а призери отримали квитки на концерт гурту «Океан Ельзи».

 

 

Завершилося свято показовими виступами працівників спецпідрозділів роти поліції особливого призначення та відділу швидкого реагування головного управління національної поліції та традиційним кулішем.

 

 

 

Фото - Дар'ї Горшкової

За джерелом:

http://ksza.ks.ua/news/society/70939-peremozhcyami-dzhuri-stav-ry-velikooleksandrvskogo-rayonu.html

 

Переглядів: 521 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 16:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024