Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 15 » Одесити запрограмували бота для допомоги в екстрених медичних ситуаціях
09:44
Одесити запрограмували бота для допомоги в екстрених медичних ситуаціях

 

ЕЛЕКТРОННИЙ ПОРАДНИК

 

 

 

      

       Програма - бот допоможе людям набути

       навичок надання невідкладної першої допомоги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Одеські програмісти розробили програму-бота, яка допомагає надавати першу медичну допомогу постраждалим і дає послідовні поради в екстрених ситуаціях. Про це інформує газета «Сегодня».

 

Як зазначається, програма розрахована в тому числі і на тих користувачів, які раніше не стикалися з подібними ситуаціями. За словами розробників, вони сподіваються, що програма-бот під назвою «Джгут», допоможе людям набути навичок надання екстренної медичної допомоги, і це скоротить кількість смертей.

 

Нова програма з'явилася завдяки інструкторові тактичної екстреної допомоги Федору Сердюку і розробникові Євгенові Плохому. За словами Федіра Сердюка, «Джгут» працює на базі програми-месенджера «Телеграм».

 

«Наш бот працює таким чином: ви завантажуєте на свій смартфон месенджер і йдете за посиланням FastAid_bot. Після цього на екрані гаджета з'являється інтерактивне меню. В першу чергу «Джгут» запитує, чи проходили ви тренінг по наданню меддопомоги. Потім програма просить прочитати інструкцію і вибрати один із сценаріїв того, що сталося. Всього таких сценаріїв у нього дванадцять, наприклад, він підказує, як допомогти постраждалим в автокатастрофі... За допомогою коротких і точних повідомлень бот дає чіткі інструкції, що конкретно потрібно робити в тій чи іншій ситуації», - розказав Сердюк.

 

 

 

 

Він також пояснив, що окремі повідомлення супроводжуються навчальними фотографіями і відео - програма ставить уточнюючі питання про те, в якому стані знаходиться потерпілий і як реагує на вжиті заходи.

 

Технічна відповідальність за розробку продукту належить Євгенові Плохому. «Ми зробили рятувальника максимально доступним у застосуванні, але насправді за всім цим криється величезне дерево з безліччю розгалужень», – пояснив Євген і розказав, що на створення бота він витратив не більше чотирьох місяців.

 

За його словами, медичного помічника випробували понад 20 тисяч користувачів. Тепер творці бота планують додати і інші функції, наприклад інструкції, як допомогти потопаючому, хочуть також перекласти бота на українську та англійську мови і як мінімум адаптувати його для інших програм - месенджерів. Автори програми також наголосили, що бот не замінює знання, а лише доповнює їх і тому настійно рекомендують проходити тренінги з надання першої допомоги.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/odesiti_zaprogramuvali_bota_dlya_dopomogi_v_ekstrenih_medichnih_situatsiyah_n1428690

 

Переглядів: 433 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024