Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 15 » Сироватка від ботулізму не врятувала, - чоловік в Одесі помер
12:06
Сироватка від ботулізму не врятувала, - чоловік в Одесі помер

 

ТРАГІЧНЕ ЗВОЛІКАННЯ

 

 

В Одесі в лікарні помер чоловік,

хоч й отримав сироватку від ботулізму

 

 

 

 

 

 

 

 

Чоловік теж їв в'ялену рибу. Медики кажуть: сироватку йому ввели, оскільки в Одеській області з минулих років залишився невеликий запас препарату. Однак це не врятувало хворому життя, повідомляють "Подробности". Про це пишуть також й Українські новини.

 

"Пацієнт звернувся на п'ятий день хвороби. Перші скарги, які у нього виникли, з приводу чого він звернувся, це порушення зору. Це симптом, який типовий для ботулізму", - розповіла головний лікар інфекційної лікарні Одеси Світлана Лаврюкова.

 

А в Запоріжжі під наглядом медиків залишаються ще три жінки, у яких теж діагностований ботулізм. Сироватку їм теж ввели - її дістали і привезли рідні хворих.

 

Тим часом, Держспоживслужба оприлюднила перші результати досліджень, проведених у Кропивницького, на підприємстві, де в'ялили ту саму небезпечну рибу. Її, як виявилося, закуповували, не вимагаючи ніяких документів про якість та безпеку. Так і постачальник готової продукції - не дотримувався температурний режим при транспортуванні.

 

З початку року - в Запорізькій області вже дев'ять постраждалих. І всі - їли в'ялену рибу. "Хочеться відзначити, що якщо в минулому році ми, на жаль, мали летальні випадки від цієї інфекції, то в цьому році поки цього немає", - говорить Олександр Мащак, головний епідеміолог Запорізької області.

 

І хоча кількість хворих зростає, спеціальні комісії тільки вчора почали прочісувати міські ринки. "Річкової риби та в'яленої без документів на ринках немає. За ринками, так, є. Але ми там вплинути на сьогоднішній день ніяк не можемо, це робота поліції. Стихійна торгівля", - розповів начальник Управління харчової безпеки та ветеринарії Госпродпотребслужбы в Запорізькій області Дмитро Дойнов.

 

Але якщо на ринках в'ялену рибу зараз знайти важко, в магазинах її повно. І все, що перевіряючі можуть, за їх словами, - це упевнитися, чи у порядку документи на неї.

 

Як повідомляли Українські Новини, міністерство охорони здоров'я пояснило, чому в Україні немає сироватки від ботулізму.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://expres.ua/news/2017/06/15/247480-syrovatka-botulizmu-ne-vryatuvala-cholovik-odesi-pomer

 

Переглядів: 670 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 08:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024