Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 19 » На Марші Рівності у Києві постраждали 10 осіб, на котрих було скоєно 7 нападів
11:48
На Марші Рівності у Києві постраждали 10 осіб, на котрих було скоєно 7 нападів

 

ТОЛЕРАНТНІСТЬ І МАРШ РІВНОСТІ

 

 

На Марші Рівності “КиївПрайд - 2017”

постраждали 10 осіб, на котрих було 7 нападів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це на прес-конференції “Результати Маршу Рівності “КиївПрайд-2017” заявила директорка ГО “КиївПрайд” Руслана Панухник, передає кореспондент УНН.

 

 

“Нам наразі відомо про 7 випадків нападів учасників і учасниць "Маршу рівності"... загалом у цих 7 випадках постраждало 10 осіб. Ми намагаємося надати усю можливу від нас допомогу. Цього року не лише збільшилась кількість самих нападів на учасників маршу, а також цього року напали на спостерігача, котрий спостерігав за мирним зібранням...також до журналіста було застосовано силу з боку поліції. Ми будемо контактувати з поліцією і проговорювати це питання, аби уникнути подібних випадків у майбутньому”, - сказала Р.Панухник.

 

 

 

 

 

 

 

Вона уточнила, що серед 10 постраждалих була одна жінка, інші - чоловіки.

 

В той же час Р.Панухник відзначила, що “Київ Прайд-2017” відбувся на надзвичайно високому рівні, адже учасники маршу отримали “величезну підтримку зі сторони ЛГБТ-спільности та людей, котрі не є представниками (ЛГБТ-спільноти - ред.), зі сторони міжнародних організацій, дипломатів”.

 

 

 

 

 

 

 

В свою чергу, член правління ГО “КиївПрайд” Зорян Кісь відзначив, досить високий рівень забезпечення правопорядку під час маршу рівності цього року.

 

 

“Незважаючи на те, що умови були складнішими, у мене склалося враження, що поліція впоралася із меншою кількістю особового складу. Це одзначає, що сам марш і забезпечення правопорядку на ньому були добре сплановані”, - зазначив З.Кісь.

 

 

Також він наголосив, що збільшення представниць і представників самої ЛГБТ-спільности свідчить про те, люди перестають боятися, хочуть бути собою.

 

 

Як повідомляв УНН, під час сутичок на Марші Рівності було затримано шістьох осіб, двоє правоохоронців отримали легкі тілесні ушкодження.

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

Загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України чергували під час Маршу рівності, що проходив у центрі міста Києва. Загалом 15 волонтерів знаходились на різних ділянках вздовж маршруту та були готові надати першу допомогу постраждалим. Попри поодинокі сутички, травмувань на Марші Рівності не зазнав жоден з представників різних сторін.

 

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ , УНН, ZN.UA

Джерело:

http://www.unn.com.ua/uk/news/1671413-na-marshi-rivnosti-postrazhdali-10-lyudey-skoyeno-7-napadiv-organizatori

 

Переглядів: 528 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024