Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 20 » «Є загроза здоров’ю людей, і ми будемо на найвищому рівні вирішувати цю проблему разом з вами», - У. Супрун
21:26
«Є загроза здоров’ю людей, і ми будемо на найвищому рівні вирішувати цю проблему разом з вами», - У. Супрун

 

НЕ ДОПУСТИТИ ЕПІДЕМІЇ

 

 

       

До Львова з робочим візитом 20 червня

прибула в.о. міністра охорони здоров’я України

Уляна Супрун

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вона оглянула надсучасне обладнання у міській дитячій лікарні, яке передали благодійники з Канади, а також поспілкувалась з журналістами щодо загроз спалахів захворювань серед містян через тривале накопичення відходів у Львові при значному підвищенні температури повітря. Вона запевнила, що особисто ще раз поінформує і Прем’єр-міністра, і Кабінет Міністрів України про дуже високий ризик виникнення захворювань у Львові. Водночас вона наголосила, що проблема поводження з відходами є по всій Україні, і її потрібно вирішувати системно і стратегічно.

 

«Я сьогодні приїхала, бо родина Темертеїв передала у міську дитячу лікарню обладнання, щоб допомогти дітям мати операції, і сьогодні оперують лікарі з Канади, Америки, і разом з українським лікарям допомагають нашим дітям. Але я також хотіла подивитися, яка ситуація є зі сміттям. Ми бачили, які є проблеми, вже зробили аналіз грунту біля сміттєвих майданчиків і ми побачили, що є дуже високий рівень бактерій, що є дуже небезпечним, бо багато цих майданчиків знаходяться недалеко від дитячих майданчиків, і там бавляться діти. Ми дуже переживаємо, що так можуть дуже швидко виникати захворювання.

 

 

Державна установа «Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» надала результати проведених лабораторних досліджень грунту на мікробіологічні показники проби, які були відібрані 22.05.2017 року в Личаківському та Шевченківському районах міста Львова. За мікробіологічними показниками відібраний грун є сильно забрудненим. Це велика проблема, тому що воно може піти у воду. І коли мухи перелітають з того грунту на нашу їжу – то ми її їмо і тоді є багато захворювань. Влітку ми бачимо, скільки є мух, ми тепер переживаємо, бо є щурі, які можуть інфікувати наших людей.

 

Я сьогодні була в Українському католицькому університеті, і там одна знайома говорила і показала фотографію, як через її вікно видно багато сміття. Я думаю, що це вже показує, які є наслідки для здоров’я наших людей.

 

Я розмовляла вчора ввечері і сьогодні з Прем’єр-міністром, і він розуміє, яка є зараз справа. Він каже, що ви, львів’яни, не самі. Прем’єр-міністр звернувся до голови ОДА Олега Синютки, щоб інші міста, які є у Львівській області, могли взяти на себе більше сміття. Прем’єр-міністр також написав і сказав мені, що буде звертатися до віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка, щоб він зібрав всіх голів ОДА і попросив, щоб міста і інші області брали на себе відповідальність.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ви знайте, що у Львові ви маєте мою підтримку, я розумію і бачу, ми маємо докази від лабораторії, що є загроза здоров’ю людей, і ми будемо на найвищому рівні вирішувати цю проблему разом з вами», - запевнила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

 

 

«Знаємо, що є підвищення захворювання поодиноких людей, ми бачимо насправді дуже великий ризик щодо захворювань, і я це передам, коли буду з Прем’єр-міністром на пряму спілкуватися, і коли буду у Кабінеті Міністрів на засіданні, щоб було розуміння всіх. Міністр екології Остап Семерак також розуміє, які є проблеми, і я з ним вже декілька разів розмовляла і, можливо, ми з ним зможемо допомогти, і у Львові, і тоді подивитися на всю Україну, що ми можемо зробити, щоб це не повторилося ніде інше», - наголосила Уляна Супрун.

 

 

Водночас вона зазначила, що Львів – лише одне з тих міст, яке має проблему зі сміттям. Проблема утилізації відходів є по всій Україні, бо ніде немає заводів, які переробляють сміття.

 

 

«Зараз будуть інвестиції у Львівській області, щоб ми переробляли наше сміття. Такі країни, як Фінляндія, купують сміття в інших країн, бо вони їх перероблять і використовують як сировину для нового виробництва. Тому якщо ми попрацюємо, то зможемо подолати цю проблему», - додала Уляна Супрун і запевнила, що якщо буде спільна міста з державою, то не буде потреби вводити надзвичайного стану.

 

Нагадаємо, 19 червня у Львові відбулось позачергове засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, під час якого наголосили на погіршенні ситуації в місті з вивезенням та утилізацією ТПВ за останній тиждень. Оскільки жодної реакції від органів державної вдали на звернення минулотижневої комісії не було, то комісія буде повторно звертатись до голови ЛОДА, Секретаря РНБО, Уряду, Голови ВРУ та Президента України.

 

 

Фото – прес-служби ЛМР

За джерелом:

http://city-adm.lviv.ua/news/city/housing-and-utilities/240356-ye-zahroza-zdoroviu-liudei-i-my-budemo-na-naivyshchomu-rivni-vyrishuvaty-tsiu-problemu-razom-z-vamy-u-suprun

 

Переглядів: 588 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024