Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 23 » Створена робоча група з права громадського здоров’я в Асоціації шкіл громадського здоров'я ASPHER
20:20
Створена робоча група з права громадського здоров’я в Асоціації шкіл громадського здоров'я ASPHER

 

КРОКИ У ЄВРОПУ

 

 

 

 

 

           В структурі Асоціації шкіл громадського здоров’я

           в Європейському регіоні (ASPHER) створено нову

           інституцію - Public Health Law Working Group

           (Робоча група з права громадського здоров’я).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Важливо, що ASPHER, як флагман розвитку громадського здоров’я на міжнародній арені, започатковує системну роботу в аспекті правового компоненту цієї царини. Для України це особливо цікавий напрям, адже сфера громадського здоров’я активно розпочала свій спектральний розвиток: від інституційного до освітнього.

 


Для мене приємно і почесно, що маю нагоду стати членом ASPHER Public Health Law Working Group від України. Окрім мене, від України також бере участь Дмитро Клапатий, асистент кафедри медичного права, випускник програм «Fellowship in Human Rights in Patient Care» (OSF, IRF) і «ASPHER Junior Faculty Scholar».

 


Обмін досвідом буде дуже корисним для нас, з огляду і на те, що з 2018 р. на кафедрі медичного права ЛНМУ імені Данила Галицького запроваджується тематичне удосконалення для мультидисциплінарної групи на тему «Медичне право та право громадського здоров’я». Варто відзначити, що кафедра - асоційований член ASPHER.

 

 

Довідка:
 

Завдання ASPHER Public Health Law Working Group - інформувати її членів та членів ASPHER загалом про право громадського здоров'я, як важливу соціальну детермінанту здоров'я.

 

Це справжня зміна парадигми щодо сприйняття того, які зміни право може привнести в розвиток системи громадського здоров'я. Група тісно співпрацюватиме з членами ASPHER та відповідними проектними групами ASPHER, зокрема група Права людини в сфері охорони здоров'я, яка вже успішно функціонує протягом кількох років.


- визначення зацікавлених інституцій та експертів;


- оцінка теперішніх практик у межах ASPHER в контексті навчання та проведення досліджень з питань права громадського здоров'я;


- розробка основного навчального плану вивчення дисципліни права громадського здоров'я на усіх рівнях (бакалаври, магістри, доктори філософії, а також програми післядипломної освіти), які змінять вектор із викладання теорії права громадського здоров'я у практичне навчання щодо використання права для розвитку системи громадського здоров'я (юристи як «архітектори» систем охорони здоров'я, а не лише «пожежники»);


- розробка проектів рекомендацій щодо системного включення права громадського здоров'я у визначення, імплементацію та оцінку політик і заходів системи громадського здоров'я.

 

 

Колаж – із сайту Асоціації ASPHER

Ірина Сенюта,

президент ГО «Фундація медичного права та біоетики України», завідувач кафедри медичного права ФПДО ЛНМУ ім. Данила Галицького, член президії Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

Переглядів: 525 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024