Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 24 » Урочистості з нагоди випуску лікарів та провізорів відбулися у ЛНМУ ім. Данила Галицького
18:11
Урочистості з нагоди випуску лікарів та провізорів відбулися у ЛНМУ ім. Данила Галицького

 

НОВА КОГОРТА МОЛОДИХ МЕДИКІВ

 

Свято урочистого випуску лікарів та провізорів

Львівського національного медичного університету

ім. Данила Галицького відбулося 23 червня п.р.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На університетській площі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького відбулося вчора, 23 червня, свято урочистого випуску лікарів та провізорів.

 

Гості свята побажали випускникам успіхів, життєвої наснаги та сповна скористатися здобутими знаннями у розбудові української медицини. Водночас начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб від громади міста Львова та всієї медичної спільноти привітав ректора ЛНМУ імені Данила Галицького, професора Бориса Зіменковського з обранням його академіком Національної академії медичних наук України.

 

Фото: Маркіян Гриновець

Про це повідомила керівник прес-центру університету Андріана Гриновець.

Так, на площі було піднято Державний Прапор України, встановлена хоругва Університету з Почесною вартою у національному вбранні. Під звучання Козацького маршу на площу вийшли члени ректорату і Вченої ради та почесні гості. Зокрема, привітати випускників прийшли очільники охорони здоров’я Львова і Львівщини, представники влади і духовенства, представники установ та організацій медичного профілю, професорсько-викладацького складу ЛНМУ імені Данила Галицького, куратори академічних груп сьогоднішніх випускників, батьки, представники медичної громади та гості міста.

 

 

http://city-adm.lviv.ua/img/290x190/3/dsc4810-ef929e8b38d98aa0fbab9e3ab56bb09c.jpg

 

 

Урочисте засідання Вченої ради відкрив ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, академік НАМН України, заслужений працівник ВШ України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, доктор фармацевтичних наук, професор Борис Зіменковський. Після виконання Державного Гімну України з привітальними промовами виступили ректор Університету професор Борис Зіменковський, заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук, директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, голова Львівської обласної організації професійної спілки працівників охорони здоров’я України Юрій Білий.

 

 

http://city-adm.lviv.ua/img/290x190/d/dsc4844-19ebc1ac142f80cd47d14fb437c0b327.jpg

 

 

Відтак відбулося святкове театралізоване дійство за участю легендарного грецького лікаря, «батька медицини» Гіппократа (актор Василь Мицько) у супроводі випускників, які виголосили клятву лікаря – її озвучив Павло Руцький (медичний факультет № 1), клятву провізора озвучила Ольга Татарінова (фармацевтичний факультет). У підготовці театралізованого дійства взяв участь відділ гуманітарної освіти і виховання Університету, ведучим театралізованого дійства був народний артист України Сергій Кустов.

Слово подяки від українських студентів сказала випускниця Марія Ващенюк (медичний факультет № 2), від іноземних випускників – представниця Німеччини Скарлетт Камольц. Опісля випускники урочисто поклали квіти до пам’ятника загиблим лікарям та фігури Матері Божої, що є на території Університету.

 

 

http://city-adm.lviv.ua/img/290x190/c/dsc4873-d472a006d109bb8c5b4520918cf066c1.jpg

 

 

На завершення до ви­пуск­ників звернулися голова Центру студентського капеланства, капелан ЛНМУ імені Данила Галицького о. Юрій Остап’юк та о. Сергій Білоконь з Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, які, за доброю традицією, окропили святою водою випускників 2017 року і благословили їх у добру путь. Урочистості завершились духовним гімном України «Боже Великий, Єдиний».

 

Довідка

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького – один із провідних медичних університетів ІV рівня акредитації, що має давню історію і славні традиції. Підпорядкований Міністерству охорони здоров’я України. За показниками діяльності університет посідає провідні позиції у рейтингах серед вищих закладів освіти та вищих медичних навчальних закладів України.

Річний контингент Університету складає близько 20 000 осіб, з них 6205 студентів, понад 1 595 інтернів, 11 521 курсантів ФПДО. Науково-педагогічну роботу забезпечують 1 350 науково-педагогічних працівників: з яких 167 докторів наук і 720 кандидатів наук, у тому числі 134 професори, 403 доцентів.

До цього додамо: голова Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентин Мойсеєнко також випускник ЛНМУ ім. Данила Галицького. Він вчився в одній групі з нинішнім начальником управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимиром Зубом, учасником свята. З тих пір, як їм у 1983 р. вручили дипломи лікарів, Валентин Анисимович ніколи не пориває зв'язків з рідною Альма-Матер.

Нині серед студентів-медиків Червоний Хрест Львівщини черпає резерв своїх волонтерів, як для загону швидкого реагування, так і для Служби розшуку Товариства, про що ми уже повідомляли у наших репортаж (Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-06-18-10759 ; http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-06-17-10739 ).

 

Фото - Маркіян Гриновець па прес-служби ЛМР

За джерелом:

http://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/240481-sohodni-vidbulos-sviato-urochystoho-vypusku-likariv-ta-provizoriv-lvivskoho-natsionalnoho-medychnoho-universytetu-im-danyla-halytskoho

 

 

 

Переглядів: 527 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024