Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 25 » В останню неділю червня в Україні відзначається День молоді
12:02
В останню неділю червня в Україні відзначається День молоді

 

НАША ЗМІНА КРОКУЄ У ЗАВТРА

 

 

 

В останню неділю червня в Україні відзначається

День молоді та День молодіжних і дитячих громадських

організацій

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Молоддю в нашій державі вважаються особи віком від 15 до 34 років. На сьогодні таких осіб у країні приблизно 12,7 млн. Останнім часом загальна чисельність населення України зменшується, так само скорочується і кількість молоді. Приміром, за період з 2000 року по 2014 рік чисельність молоді скоротилась на 1,5 млн осіб.

 

Молодь в Україні «старіє» – більш численними є вікові групи 30-34-річних і 25-29-річних, народжених ще до зниження демографічних показників, аніж наймолодших представників молодіжного контингенту – їх майже на мільйон менше.

 

Частка молодих городян становить 70%, у сільській місцевості вона близька до 27%. У абсолютному вимірі найбільше скорочення молодіжного контингенту в Україні протягом останніх 14 років відбулось у східних промислових регіонах нашої країни – Донецькій, Дніпропетровській, Луганській областях. У Києві навпаки, молоді побільшало.

 

Найбільш привабливими щодо життєвих перспектив і можливостей трудової реалізації для молоді є Київ, а також Харківська і Одеська області. «Наймолодшим» є населення у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Чернівецькій областях.

 

Примітно, що українська молодь раніше і частіше реєструє шлюб, аніж її ровесники в більшості країн Європи, але останнім часом спостерігається тенденція до більш пізніх шлюбів.

 

У пріоритеті цінностей української молоді перше місце попри всі соціальні й економічні зміни посідає сім’я та сімейні цінності (99,4 %).

 

За даними Інституту стратегічних досліджень, у молодіжному середовищі спостерігається ефективна та цілеспрямована громадська самоорганізація у неформальних об’єднаннях та рухах. Найяскравішим підтвердженням цієї тенденції стали протестні акції наприкінці 2013 – початку 2014 року. Завдяки їх безкомпромісній боротьбі вдалося відстояти незворотність демократичних перетворень в Україні та її євроінтеграційний вибір.

 

Довідково:

 

У Червоному Хресті – більша половина членів Товариства становить молодь. У загонах швидкого реагування, які утворені і діють в усіх обласних центрах і крупних містах обласного значення – задіяні люди, яким ще немає 34 роки. Когорта інструкторів і тренерів Червоного Хреста з першої допомоги, які у переважній більшості належать до молодіжної вікової категорії, навчає всіх бажаючих давати собі раду в екстрених ситуаціцях, які є загорозою для життя потерпілого. У Товаристві щороку проводяться молодіжні Асамблеї, до участі в яких залучаються активісти з усіх областей нашої держави. Остання з них відбулася у Києві. В ТЧХУ розроблена і діє програма сприяння молодіжному рухові в рамках Червоного Хреста до 2020 р. Нинішнє свято, – День молоді, - червонохрестівці зустріли у Маріїнському парку в Києві, де провели ряд цікавих заходів, що стали окрасою Фестивалю молодіжних ініціатив YouthDAY

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2253792-ukraina-vidznacae-den-molodi.html

 

Переглядів: 461 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024