Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 27 » В Ємені зафіксовано найбільший у світі спалах холери
08:16
В Ємені зафіксовано найбільший у світі спалах холери

 

ЕРІДЕМІЯ НАСТУПАЄ

 

 

 

200 тисяч осіб в Ємені хворі на холеру,

повідомляє ООН. Від неї померли близько

1,3 тис. осіб, кожен четвертий з них - діти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У спільній заяві Дитячого фонду ООН UNICEF та Всесвітньої організації охорони здоров'я ВООЗ повідомляється, що Ємен зіткнувся з найбільшим спалахом цього захворювання у світі за останні роки.

 

У середині травня в ООН повідомляли про 51 померлого від холери.

"Всього за два місяці холера поширилася в усіх регіонах цієї країни, яка страждає від війни", - йдеться в заяві ВООЗ і UNICEF.

 

Кількість випадків захворювання продовжує зростати. За оцінками ООН, до кінця серпня кількість хворих сягне 300 тисяч. За даними ВООЗ, кожен день в Ємені реєструється по п'ять тисяч нових випадків захворювання на цю інфекційну хворобу.

 

 

 

 

 

 

 

Холера - гостра кишкова інфекція, що супроводжується ураженням тонкого кишківника, блювотою, швидкою втратою організмом рідини з розвитком різного ступеня обезводнювання аж до смерті.

 

Як правило, зараження відбувається через вживання брудної води, при купанні у забруднених водоймах, під час умивання, а також при митті посуду зараженою водою.

 

Також зараження може відбуватися при вживанні інфікованої їжі. Крім того, холерні вібріони можуть переноситися мухами. Найчастіше холера поширюється на територіях з поганими санітарно-гігієнічними умовами.

 

 

Система водопостачання в Ємені була фактично зруйнована за два роки війни між повстанцями-хуситами, яких підтримує Іран, і урядовою армією, що отримує підтримку коаліції на чолі з Саудівською Аравією.

 

Лікарні країни переповнені. Крім того, багато людей страждають від недоїдання через перебої з постачанням харчування.

 

За час конфлікту, який почався у 2014 році, в країні перестали працювати близько половини установ охорони здоров'я. Близько 7,6 млн людей живуть в областях, де немає доступу до чистої питної води.

 

Недостатнє харчування, обмежений доступ до чистої питної води, погані санітарно-гігієнічні умови та відсутність лікарської допомоги - все це призвело до поширення різних інфекцій в Ємені.

 

ООН направляє в країну своїх співробітників, завдання яких - пояснити місцевому населенню, як в умовах, що склалися, можна захистити себе і дітей від інфекцій.

 

За даними ООН, наразі термінової гуманітарної допомоги потребують 18,8 млн жителів Ємену - це майже 70% населення країни. Ще майже 7 млн людей перебувають на межі голоду.

 

 

Фото – www.bbc.com

За джерелом:

http://www.bbc.com/ukrainian/news-40396264

 

 

 

Переглядів: 450 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 17:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024