Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Червень » 28 » У Вінниці за участю Червоного Хреста відбувся фестиваль польової кухні
20:09
У Вінниці за участю Червоного Хреста відбувся фестиваль польової кухні

 

СТРАВИ З ПРИСМАКОМ ПОРОХУ

 

 

       

       Смаколики національних та польових кухонь,

       виступи музичних колективів, а також збір коштів

       на потреби поранених бійців – так у Вінниці сьогодні,

       28 червня, провели ІІІ Фестиваль польової кухні,

       присвячений пам’яті вінничанина Тараса Сича

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У центральному парку поруч із концертною залою «Райдуга» було розгорнуто понад 40 локацій. На 20-х із них представники семи національних спільнот, рятувальники, воїни-«афганці», військові, представники навчальних закладів, ресторанів, байкерських спільнот в польових кухнях готували різноманітні страви.

 

Вінницька волонтерка та очільниця ГО «Мольфар» Юлія Вотчер облаштувала кілька локацій, на яких представлені розмальовані студентами Вінницького педагогічного університету гільзи від снарядів, фотографії захисників, осколки боєприпасів та навіть облаштований невеличкий «блок-пост».

 

«Дуже хочу, щоб люди не забували про збройний конфлікт, – каже Юлія Вотчер. – Такий фестиваль – розважальний, проте на Сході ллється кров. Ось 30 червня ми знову повеземо туди допомогу. Хочу попросити вінничан, щоб вони долучилися: принесіть консервацію, чи якісь смаколики, листи до нашого офісу (вулиця Єрусалимка, 8), і ми передамо їх землякам, вони чекають на таку підтримку».

 

Байкерська спільнота готувала страву із незвичайною назвою «ДПЗ-18».

 

«Ми в дитинстві бігали на підшипниковий завод і збирали там оті кульки й старі підшипники, – пояснюють байкери. – От ця страва із курячими сердечками нам про це й нагадала. А ще ось готуємо каву: з часником та афродізіаками».

 

 

 

 

 

 

Також під час Фестивалю можна було не тільки відпочити, а й отримати корисні знання та навички. Ось, наприклад, Товариство Червоного Хреста Вінницмни безкоштовно навчало усіх бажаючих правилам надання першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

Бажаючих повчитись першій допомозі у Червоному Хресті було чимало. Серед них можна було побачити також і дітей. І це зовсім не дивно: всі розуміють, від малого до старого,  у який час живемо, і що зараз на часі.

 

 

 

 

 

 

«Дуже частою є проблема, що люди бачать пораненного, наприклад, і хочуть допомогти, але не знають, як. – Каже Юрій Марценюк, тренер Червоного Хреста з першої допомоги. – Сьогодні ми за допомогою «фантома», або ж ляльки для тренувань, навчаємо робити елементарні речі, які можуть врятувати життя в екстреній ситуації: як оцінити стан потерпілого, зробити штучне дихання тощо».

 

Неподалік на імпровізованій сцені виступали музичні гурти та колективи: зокрема оркестр Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Вінницькій області, ансамбль воїнів-афганців, ансамбль «Ларус», вихованці творчої майстерні «Зоряна мрія».

 

Під час заходу активісти збирали кошти та речі для відправки на Схід. Окрім того, відвідувачі фестивалю робили благодійні пожертвування: для цього у волонтерів купували спеціальний талон за 20 гривень, який згодом обмінювали на будь-яку страву на фестивалі. Усі зібрані кошти призначені на потреби тих, хто на лінії розмежування на Сході боронить мир, безпеку, шлях України у Європу.

 

Також на фестиваль завітав відомий кухар з телепередач на каналі СТБ Ігор Місевіч, який частував відвідувачів фірмовими курячим шашликом та борщем – також за 20 гривень.

 

«Зараз у нас тут фестиваль, а у хлопців – війна. Та сподіваюсь, що наступного року ми знову зберемося та на нашій землі вже буде мир», – сказав Ігор Місевич.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, Фестиваль польової кухні присвячений пам’яті вінничанина Тараса Сича. Він народився 30 березня 1966 року у Вінниці. Був учасником Революції Гідності на Майдані у Києві, а згодом пішов на передову. Позаяк чоловік був ідейним пацифістом, до рук зброї не брав, натомість служив кухарем у батальйоні «Київська Русь». Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем у «Дебальцевському котлі». Похований на Алеї Слави вінницького міського кладовища. У Тараса Сича залишились донька та онука.

 

 

 

Фото - Андрія Завертаного

За джерелом:

http://vezha.vn.ua/stravy-z-prysmakom-porohu-u-vinnytsi-vidbuvsya-festyval-polovoyi-kuhni/

 

 

 

Переглядів: 493 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 03:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024