Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 4 » В Україні почала місію міжнародна організація лікарняних клоунів «RED NOSES INTERNATIONAL»
21:18
В Україні почала місію міжнародна організація лікарняних клоунів «RED NOSES INTERNATIONAL»

 

СМІХ – НАЙКРАЩИЙ ЛІКАР

 

 

       

       Вчора, 3 липня, в Україні почала свою

         тритижневу місію команда міжнародної

         благодійної організації “RED NOSES Clowndoctors

         International”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Команда прибула на запрошення Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця і буде співпрацювати з Товариством Червоного Хреста України, звеселяючи отримувачів допомоги Товариства та проводячи навчання його волонтерів і співробітників.

 

 

Міжнародна організація “RED NOSES Clowndoctors International” працює в 10 країнах і складається з 346 клоунів. Клоуни працюють у лікарнях із хронічно та гостро хворими дітьми, у будинках для літніх людей, з людьми з розумовими та іншими порушеннями. Масштаб програм організації постійно розширюється, включаючи в нього формат роботи у надзвичайних ситуаціях і діяльність з особливо вразливими групами.

 

 

 

 

 

 

 

Команда, яка прибула в Україну, – це чотири професійних клоуни: Павел, Алла, Юсте і Ян з різних країн Європи. Протягом трьох тижнів у нашій країні вони працюватимуть у Києві, Прилуках і Полтаві.

 

 

3 липня клоуни зустрілися з дітьми із сімей внутрішньо переміщених осіб, а 4 липня провели майстер-клас для волонтерів і співробітників Товариства “Використання гумору у діяльності волонтерів і співробітників Червоного Хреста”.

 

У Києві заплановано проведення ігротек, конкурсів та виступів для дітей щоденно впродовж тижня. Планується охопити гарним настроєм до 200 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.

 

 

 

 

 

 

“Ми хочемо принести дітям радість, щастя, жагу до життя, – розповідає Ніколь Чачіновіч, менеджер команди. – Веселий звук сміху є знаком надії в усьому світі! Але коли сміх зникає, це означає, що і життя піддається ризику. Емоційний стрес може бути результатом серйозної хвороби, тривалого перебування у лікарні або болісної терапії – і це потрібно поліпшити!”

 

 

 

 

 

 

“Гумор дає можливість поглянути на ситуацію з іншого боку, дає іншу перспективу. Важка життєва ситуація сприймаються краще, – каже Павел, клоун із “RED NOSES”.

 

 

Завершивши роботу в Києві, команда поїде в Прилуки. Там клоуни відвідають із шоу-програмою дитячий будинок, а у Полтаві працюватимуть із дітьми із сімей внутрішньо переміщених осіб, котрі є отримувачами допомоги Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

З групою лікарняних клоунів з-за кордону прибув в Україну також і німецький фотожурналіст , волонтер Червоного Хреста Німеччини Тілль Майєр, добре знаний у Львівській ОО ТЧХУ, як опікун колишніх в'язнів фашистських концтаборів і гетто. Ось уже 10 років він пише про них у газету «Шпігель», робить телепередачі, готує радіо новели, знімає кіно. А тепер ось сумну палітру зображальних засобів Тілль змінює на веселий регістр, запальну клоунаду, яка допомагає пацієнтам у лікарняних палатах швидше одужувати і ставати на ноги.

 

 

 

 

 

 

Побажаймо ж йому успіхів на новому поприщі!

 

 

Автор: Maria Yeremenko

 

 

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2017/07/v-ukraine-pochala-misiju-organizacia-red/

 

Переглядів: 447 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 22:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024