Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 6 » Свято у Медико - Соціальному Центрі Львівської ОО ТЧХУ
16:11
Свято у Медико - Соціальному Центрі Львівської ОО ТЧХУ

 

ІРИНІ ШУЛЬ – 99

 

 

       

 

       Свято у Медико - Соціальному Центрі Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, 5 липня, у МСЦ Львівської ОО ТЧХУ відбулося урочисте відзначення 99-річчя Ірини Шуль, керівника хору ветеранів, який діє при Товаристві.

 

 

 

 

 

 

Ювіляра привітала директор МСЦ ЛОО ТЧХУ Ніна Добренька та члени хору, переважна більшість з яких – колишні в'язні фашистських таборів та гетто, а також сталінських ГУЛАГів.

 

 

 

 

 

 

Ірині Шуль у свої 20 років також довелося сповна сьорбнути лиха: була вивезена зі свого рідного Надсяння на примусові роботи під час Другої світової війни до Німеччини, де невдовзі потрапила за анонімним звинуваченням у неблагонадійності у концтабір м. Равенсбрюк.

 

 

 

 

 

 

Колишні земляки з товариства «Надсяння» привітали Ірину Шуль з ювілеєм і побажали не тільки міцного здоров'я, але й «ще на довгі роки залишатися енергійною, бадьорою і завзятою».

 

 

 

 

 

 

У цей день Ніна Іванівна привітала з наступаючим 90-річчям й Єфросинію Цебеняк, яке ювілярка відзначатиме 7 липня. Вона - активний член клубу колишніх в'язні фашистських таборів та гетто, а також сталінських ГУЛАГів.

 

 

 

 

 

 

Після урочистої частини, під час якої вшанували двох ювілярів клубу, Ірина Валько, старша медична сестра Львівської ОО ТЧХУ, провела для присутніх майстер - клас з першої допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

Темою цього заняття послужило гасло «Рятую сам себе». У нього не входили різні типові вправи, які вивчаються за стандартною програмою, а подавався матеріал суто практичний, нагромаджений медичними сестрами впродовж багатьох років під час догляду за самотніми людьми похилого віку.

 

 

 

 

 

 

Присутніх також зацікавило і те, що робити з малолітнім онуком, якщо, наприклад, він не проковтнув так як слід - завеликий шматок їжі.

 

 

 

 

 

 

Тема онуків і правнуків, лікування хворіб, з якими ті стикаються,  несподівано для всіх стала домінуючою і манекен дитини для Ірини Миколаївни став у цій ситуації дуже корисним наглядним приладдям.

 

 

 

 

 

 

Ірина Миколаївна на манекені дитини докладно пояснила, як треба запобігти неминучій трагедії, коли дитина не справилася з їжею.

 

 

 

 

 

 

Молодша медична сестра МСЦ ЛОО ТЧХУ Ірина Барчишин, яка була присутня на подвійному ювілеї ветеранів, скрупульозно занотувала всі їх прохання щодо ліків і мікстур, щоб при поступленні медикаментів у Товариство вчасно повідомити про це тих осіб, кому вони вкрай потрібні.

 

 

 

 

 

 

Довголіття в Україні, як бачимо, цілком можлива річ. І щоб воно тривало якомога довше, цьому всіма засобами сприяє Товариство Червоного Хреста України і його зарубіжні партнери. Адже МСЦ ЛОО ТЧХУ створений Червоним Хрестом Німеччини, фінансувався ним на початках, і тепер також продовжує надавати йому всебічну підтримку.

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

Переглядів: 477 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 16:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024