Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 10 » У Львові розпочала роботу ХІІ україно - польська "Школа медичного порятунку"
14:43
У Львові розпочала роботу ХІІ україно - польська "Школа медичного порятунку"

 

ВДОСКОНАЛЕННЯ НАВИКІВ

 

 

 

 

 

Впродовж двох днів, 10 - 11 липня 2017 року,

львівські медики матимуть змогу вдосконалювати

свої навики та знання у «Школі медичного порятунку»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Метою Школи є адаптація українських протоколів надання медичної допомоги до європейських. Захід проходить за сприяння департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

 

В рамках діючої угоди про співпрацю між Львівським Центром екстреної допомоги та медицини катастроф і польською радою працедавців, польські інструктори допомагатимуть в організації та проведенні спільних навчань для фахівців служби екстреної медичної допомоги як на території України, так і на території Польщі, а також допомагатимуть в організації професійних стажувань наших фахівців за кордоном.

 

Участь у відкритті взяли заступник директора департаменту Лілія Юхимів, генеральний директор ЛОЦЕМДМК Володимир Похмурський та доцент ЛНМУ імені Данила Галицького, к.мед.н. Наталія Іжицька.

 

 

«Радий вітати польських спеціалістів на теренах Львівщини. Без сумніву, ефективність Школи підтверджується та дає свої результати. Наші фахівці готові переймати досвід та працювати за європейськими стандартами», - розпочав Володимир Похмурський, генеральний директор ЛОЦЕМДМК.

 

 

«Хочу подякувати від департаменту охорони здоров’я польським колегам, що знайшли час та сили передати свої знання нашим фахівцям. Впевнена, що робота Школи буде успішною та піде на користь нашим пацієнтам», - зазначила заступник директора департаменту Лілія Юхимів.

 

Польську сторону представляли: директор LPR (Lotnicze Pogotowie Ratunkowe), професор Роберт Галонзковський (Варшава), заступник директора LPR, магістр Марцін Подгурський, інструктори LPR: Пшемислав Барчєнтевич та Лукаш Кренгліцкий.

 

«Ми 4 роки співпрацювали з Івано-Франківською областю. Тепер працюємо з Львівською. Продемонструєте як працюєте Ви, а ми покажемо як рятуємо життя у Польщі. Користуючись нагодою хочу запросити вас на навчання до Варшави», - додав професор Роберт Галонзковський.

 

Заняття складалися із вправ для перевірки діапазону підготовки спеціалістів та фахівців з використанням обладнання та оснащення санітарних автомобілів, подавались базові навики для комплексного надання допомоги. Такі навчання допомагають покращити рівень знань та практичних навичок, а також впровадити системний якісний контроль за наданням екстреної медичної допомоги населенню підрозділами ЕМД.

 

 

Довідково:

 

 

Впродовж трьохрічної співпраці через навчання пройшло більше 140 фахівців, організовано спільні конференції з актуальних питань екстреної медичної допомоги, спільно організовано 2 чемпіонати екстреної медичної допомоги на території України за участі польської сторони та інші фахівці 4 рази були запрошені польською стороною для участі в міжнародних змаганнях.

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6105.html

 

 

 

Переглядів: 607 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024