Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 10 » На Запоріжжі підлітки підняли з дна свого товариша та запустили йому серце
18:16
На Запоріжжі підлітки підняли з дна свого товариша та запустили йому серце

 

ЮНІ  ГЕРОЇ

 

 

 

Нагородження чотирьох юнаків із села Балки Василівського

району Запорізької області, котрі врятували приятеля,

відбулося в обласному управлінні ДСНС сьогодні, 10 липня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомляє кореспондент порталу Depo. Героями прес-конференції стали Данило Долгих, Вадим Канцурак, Микита Кліпа та Вадим Сухенко.

 

Трьом хлопцям по 15 років, вони однокласники, ще один - на рік молодший. 31 травня під час купання у зрошувальному каналі вони врятували свого 15-річного знайомого Ігоря Тімакова. Той стрибав з мосту над каналом та випадково впав на голову Данилу, після чого заплутався у водоростях та пішов на дно.

 

"Спочатку здавалося, що він жартує. Потім зрозуміли: Ігор тоне. Спочатку розгубилися, стало страшно, що він загине. І ми кинулися шукати його у воді", - розповідають хлопці.

 

 

 

 

 

 

У пошуках товариша підлітки разів 10 пірнали на дно (глибина там - 2,5 метрів). Шукали хвилин 5, аж поки не натрапили на тіло. Коли Ігоря витягли на берег, він не дихав - серце зупинилося. Поки їхала "швидка", хлопці, пригадавши шкільні уроки, зробили постраждалому непрямий масаж серця, штучне дихання та відкачали воду з легенів.

 

 

 

 

 

 

Це його і врятувало. Ігоря доставили до лікарні в Дніпрорудному. Шість днів він пролежав у комі, 12 - у реанімації.

 

"Якби я там була - я б напевно розгубилася. Лікарі мені кажуть: якби не допомога хлопців, Ігор би не вижив. Взагалі в таких випадках виживають рідко", - каже мати Ігоря й додає, що тепер у неоплатному боргу перед хлопцями.

 

 

 

 

 

 

Зараз Ігор вже виписаний з лікарні та проходить реабілітацію. Управління ДСНС нагородило сміливих підлітків грамотами, касками рятувальників та подарунками. А організатор щорічної "Олександрівської премії" заявив, що школярів номінують на її здобуття.

 

 

 

 

 

Довідково:

 

На Запоріжжі Червоний Хрест має дуже потужну молодіжну організацію і фахівців своєї справи у загоні швидкого реагування, який постійно, від школи до школи, вчить старшокласників навикам першої допомоги. Тож юні герої теоретичну базу отримали на уроках "Захисника Вітчизни", а практичні навики мали змогу сформувати під час тренінгів Червоного Хреста і виїзних навчань служби ДСНС.  Але це не применшує героїзму юних рятівників, навпаки, вони продемонстрували нам ще і те, що  крім навиків і знань з першої допомоги, треба мати ще й сміливість характеру і милосердя у душі. 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://expres.ua/news/2017/07/10/251578-zaporizhzhi-pidlitky-pidnyaly-dna-svogo-tovarysha-zapustyly-yomu-serce

 

Переглядів: 508 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 06:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024