Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 11 » Днями на Прикарпатті відбулися регіональні навчання ЗШР Червоного Хреста Західної України
15:38
Днями на Прикарпатті відбулися регіональні навчання ЗШР Червоного Хреста Західної України

 

ВДОСКОНАЛЕННЯ  НАВИКІВ  ПОРЯТУНКУ

 

 

     

 

     Загін швидкого реагування Львівської ОО ТЧХУ «ГОРС» -

      учасник регіональних навчань у Західній Україні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В с. Козин Тисменецького району, що на Прикарпатті, у період з 3 до 7 липня, понад чотири десятки волонтерів загонів швидкого реагування Червоного Хреста взяли участь у регіональних навчаннях.

 

 

 

 

 

 

Ці регіональні навчання відбулися на базі літнього табору в с. Козин, що у Тисменицькому районі на Івано-Франківщині.

 

 

 

 

 

 

Навчання проходили під егідою Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, яку багато років підряд очолює голова Валерій Старченко.

 

 

 

 

 

 

Львівщину представляла досвідчена команда, яку очолював командир ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС» Михайло Яворівський.

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчання такого масштабу могли відбутися тільки при потужній фінансовій підтримці. Її люб’язно надала місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, штаб-квартира якої базується у Києві.

 

 

 

 

 

 

У навчаннях взяли участь ЗШР обласних організацій Червоного Хреста - Волинської, Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей.

 

 

 

 

 

 

Крім того, на навчаннях були присутні представники гірської рятувальної служби Прикарпаття та представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 

 

 

 

 

 

У програму майже тижневого навчання входила тематика не лише суто з вивчення і тренінгу вироблення навичок з першої допомоги, що є найважливішим у роботі волонтерів - червонохрестівців, але й актуальна проблематика виживання у несприятливих умовах на природі.

 

 

 

 

 

 

Волонтери схвально зустріли розширення традиційної тематики і охоче вчились секретам орієнтування на місцевості, в’язання вузлів, розбивання наметів, рятування в горах, першій допомозі при нещасному випадку на воді тощо.

 

 

 

 

 

 

Кухарі у цей час готували дуже смачні висококалорійні, приправлені свіжою зеленню, обіди.

 

 

 

 

 

Свіжі страви першим коштував, переважно, голова Івано - Франківської ОО ТЧХУ Валерій Старченко. Після його схвалення, вони подавалися на стіл учасникмам навчань.

 

 

 

 

 

Коли навчання наблизились до фінішу, була проведена симуляція для розуміння застосування отриманих знань на практиці.

 

 

 

 

 

Учасники навчань увесь тиждень були дуже активними, брали участь в усіх без винятку видах тренінгів, а головне - охоче ділилися один з одним досвідом. Адже у кожного колективу нагромадився певний досвід за час роботи у ЗШР Червоного Хреста, який можна узагальнити і поширити, як передовий досвід.

 

 

 

 

 

 

Червонохресний рух в Україні зараз на піднесенні і треба сподіватися восени масового вступу волонтерів у вже створені і діючі повсюдно загони швидкого реагування ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Учасники навчань з новими знаннями і навиками роз'їхалися по домівках. Тепер прийшов час застосовувати їх на практиці для порятунку життя тих, хто потрапив у біду.

 

 

 

Фото – ЗШР ЛОО ТЧХУ «ГОРС» та Івано-Франківської ОО ТЧХУ

Катерина Олійник,

волонтер Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 485 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 11:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024