Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 12 » На Львівщині пройшла Місія Світового банку
08:44
На Львівщині пройшла Місія Світового банку

 

ВІЗИТ ЕКСПЕРТІВ

 

 

 

       На Львівщині побували експерти Світового банку

       з метою оцінки величини фінансової допомоги

       для реформування системи охорони здоров'я в області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На підсилення напрямку громадського здоров’я в рамках проекту Світового банку та Швейцарського бюро співробітництва «Підтримка реформ і ефективного урядування у сфері охорони здоров’я в України» експерти Світового банку (глобальний лідер з питань ухвалення та реалізації наукових рішень Девід Уїльсон та спеціаліст Світового банку з моніторингу і оцінювання Ніколь Фрезер-Харт) відвідали заклади охорони здоров’я Львівської області.

 

 

 

 

 

 

 

Експерти Світового банку зустрілись з директором департаменту охорони здоровя Іриною Микичак, яка зазначила, що співпраця з Світовим банком, зокрема, у галузі громадського здоров’я, є надзвичайно важливою. В рамках реформування системи охорони здоров’я у Львівській області працюватиме центр Громадського здоров’я, робота якого повинна базуватись на ефективних світових практиках.

 

 

 

 

 

 

 

 

Впродовж 5-7 липня 2017 року Девід Уїльсон та Ніколь Фрезер-Харт знайомились із роботою амбулаторії загальної практики сімейної медицини смт. Краковець (Яворівський р-н), Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, ендокринологічного центру, кардіологічного центру, онкологічного центру, а також Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ніколь Фрезер-Харт також зустрілась із медичними статистами Львівського обласного медичного інформаційно - аналітичного центру та ознайомилась із наявними статистичними даними галузі охорони здоровя Львівської області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фахівці відвідали заклади охорони здоров’я Львівської області, щоб зібрати наявні дані для аналізу на основі каскадного підходу по 4-ох напрямках неінфекційних захворювань (цукровий діабет, гіпертензія, рак грудної залози та шийки матки) та визначити ефективні інтервенції для надання допомоги при даних недугах.

 

Керівники закладів охорони здоров’я, які відвідали експерти Світового банку, забезпечили повне сприяння та надали увесь необхідний обсяг даних для проведення глибинного аналізу організації медичних послуг на Львівщині крізь призму каскадного підходу до цієї проблеми.

 

 

Довідково:

 

Громадське здоров’я - це попередження захворювань, збільшення тривалості життя пацієнтів, зміцнення їх здоров'я шляхом організованих зусиль суспільства, що і є одним з пріоритетних напрямів систем охорони здоров’я розвинених країн світу. Розвиток громадського здоров’я в Україні входить у заходи з реформування системи охорони здоров’я.

 

Світовий банк фінансує також боротьбу з ВІЛ-інфекцією та МРТБ по всьому світу через Глобальний фонд, так як громадське здоров'я потребує насамперед уваги до подолання найбільш небезпечних недуг ХХІ ст. Як повідомила 7 липня в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, європейські партнери продовжили грант для нашої держави на підтримку програми протидії ВІЛ/СНІДу та МРТБ на 2018-2020 рр. і виділила для цього фінансування у розмірі 134 млн. доларів США.

 

 

Фото – ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6108.html

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 451 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 17:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024