Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 12 » Львівська ОО ТЧХ України - громадянам, що хворіють на МР ТБ
16:29
Львівська ОО ТЧХ України - громадянам, що хворіють на МР ТБ

 

ТУБЕРКУЛЬОЗ - ВИЛІКОВНИЙ

 

 

       

       Червоний Хрест Львівщини – учасник реалізації проекту

       USAID «Challenge TB», що реалізується РАТН,

       спрямованому на допомогу хворим на МР ТБ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 12 липня, у Легеневому центрі здоров'я у Львові відбулася нарада керівництва ЛОО ТЧХУ та КУ ЛОР «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр» з приводу втілення в життя Угоди про співпрацю, укладеної 1 червня п.р. і спрямованої на забезпечення умов для сприяння повному одужанню хворих на МР ТБ.

 

 

 

 

 

 

Зі сторони Червоного Хреста у нараді взяли участь: Валентин Мойсеєнко, голова Львівської ОО ТЧХУ; Оксана Рафальська, патронажний менеджер ЛОО ТЧХУ, Ольга Журкіна, координатор проекту, провідний спеціаліст ЛОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Делегацію медиків очолювали: Любомир Рак, головний лікар КУ ЛОР «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально - діагностичний центр», Ярина Фургала, заступник головного лікаря з організаційно - методичної роботи, в кабінеті котрої і проходила нарада.

 

 

 

 

 

На нараді були присутні також лікарі: Руслана Тупичак, Юрій Ковальський, Оксана Міщиха - керівники 3,5, 6 - ої дільниць Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичний центру.

 

 

 

 

 

 

Олег Наконечний, координатор проекту від фтизіатричної служби (на знімку - зліва) та Андрій Касій, координатор проекту в обласному віділенні Мережі ЛЖВ (на знімку - справа), поінформували присутніх про загальний стан справ з лікуванням хворих на МР ТБ на поточний момент в державі та області.

 

 

 

 

 

 

Сторони обмінялися інформацією про хід виконання угоди, обговорили «вузькі місця» і вирішили до 19 липня розробити проекти таких документів, як:

- карту послуг хворому;

- карту присутності;

- анкету пацієнта.

 

 

 

 

 

 

Ці документи, після обговорення і внесення поправок, набудуть юридичної сили після підписання відповідного наказу керівником Департаменту охорони здоров'я ЛОДА Іриною Микичак.

 

 

 

 

 

 

Ярина Фургала повідомила, що будуть вжиті заходи з налагодження реєстрації уже вилікуваних від туберкульозу пацієнтів на Львівщині. Поки що така реєстрація ніким не велася. На сайті ДОЗ ЛОДА відкрито з 1 липня спеціальну сторінку для реєстрації вилікуваних вже осіб, котрі, як свідчить статистика, у переважній більшості хочуть повністю одужати від туберкульозу.

 

 

 

 

 

 

За час дії угоди Червоний Хрест взяв під опіку 3 хворих на МР ТБ. Передбачається, що після підписання Наказу ДОЗ ЛОДА, Червоний Хрест візьме під опіку 20 осіб, котрим необхідна медико - соціальна допомога, і 20 осіб, котрим треба забезпечити психо - соціальну опіку.

 

 

 

 

 

 

Кадри для цієї благородної місії у червонохрестівців уже підготовлені. Як ми повідомляли, у період з 7 до 9 червня п.р., працівники Львівської ОО ТЧХУ були учасником семінару, який проходив у готелі «Дністер» і розглядав актуальні питання догляду за хворими на мультирезистентний туберкульоз, а також методику запровадження толерантного до них ставлення в оточуючому середовищі.

 

(Докладніше див. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-06-08-10693, http://lviv-redcross.at.ua/blog/2017-06-09-10698 ).

 

 

Довідка МОЗ:

 

 

На лікування в рамках гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за компонентом "туберкульоз" набрано наступну кількість пацієнтів із захворюванням на мультирезистентний туберкульоз:

 

Станом на 1 червня 2017 року набрано 14 380 пацієнтів та 5 639 хворих продовжують лікування
Дивись детальну інформацію

Станом на 1 травня 2017 року набрано 14 035 пацієнтів та 5 634 хворих продовжують лікування
Дивись детальну інформацію

Станом на 1 квітня 2017 року набрано 13 776 пацієнтів та 5 633 хворих продовжують лікування
Дивись детальну інформацію

Станом на 1 березня 2017 року набрано 13 392 пацієнти та 5 696 хворих продовжують лікування
Дивись детальну інформацію

Станом на 1 лютого 2017 року набрано 12 994 пацієнти та 5 630 хворих продовжують лікування
Дивись детальну інформацію

Станом на 1 січня 2017 року набрано 12 551 пацієнт та 5 535 хворих продовжують лікування.
Дивись детальну інформацію

 

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 579 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024