Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 12 » Прес-конференція «Стан надання екстреної медичної допомоги мешканцям Львівщини»
21:10
Прес-конференція «Стан надання екстреної медичної допомоги мешканцям Львівщини»

 

ОБ'ЄКТИВНА ОЦІНКА

 

 

 

 

Сьогодні, 12 липня, у приміщенні Львівській ОДА

відбулася прес-конференція щодо стану надання

екстреної медичної допомоги мешканцям Львівщини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Захід пройшов за участі директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірини Микичак, генерального директора Львівського Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Володимира Похмурського, в.о. головного лікаря міської станції швидкої медичної допомоги Львівського Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Володимира Козія та завідувача оперативно-диспетчерським відділом Центру екстреної допомоги та медицини катастроф Ольги Теницької.

 

 

 

 

 

 

Ірина Микичак у своїй презентації продемонструвала організацію служби екстреної медичної допомоги Львівщини. «Вся робота служби екстреної медичної допомоги базується на екстериторіальному принципі, тобто кожен мешканець має отримувати вільний доступ до медичної допомоги, територіальних обмежень не існує. На даний час в службі працює 2747 працівників, де 11% становлять лікарі, 24% - водії. Після об’єднання служби у 2013 році на балансі Центру є 266 автомобілів, з них 89 – європейського виробництва. Зараз придатні до експлуатації 148 одиниць, 44 – потребує капітального ремонту, 32 автомобілі підлягають списанню. Отже, підсумовуючи сказане, на сьогодні існує реальна потреба в 91 одиниці транспорту. Львівським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф оголошено тендер в розмірі 4 млн грн. на придбання 2 автомобілів швидкої медичної допомоги класу В», - зазначила Ірина Микичак.

 

Директор департаменту наголосила, що станом на 1 січня 2013 року на обліку в Львівській станції швидкої медичної допомоги було 62 одиниці транспорту, з яких у 2008 році коштом міста придбано 18 автомобілів класу А (ГАЗ - 32214).

 

Також шляхом централізованих поставок з МОЗ України в червні 2014 року отримано 87 автомобілів, а саме 65 одиниць для Центу ЕМД, 19 одиниць для Львівської станції швидкої медичної допомоги та 3 – для Дрогобицької міської станції швидкої медичної допомоги.

 

В силу багатьох причин та обставин «швидкі» не можуть доїхати на виклик вчасно. Це і стан доріг, освітлення, стихійні паркування, несправність автотранспорту, забезпеченість кадрами і, що дуже важливо, на сьогоднішній день це культура поведінки водіїв на дорогах, а також толерантності самих мешканців.

 

 

 

 

 

 

«Щоденно в області обслуговують виклики 130 бригад екстреної медичної допомоги. Центр повністю забезпечений всіма необхідними медикаментами та основними засобами для надання медичної допомоги мешканцям. Сподіваюсь, що цього року ще запрацює єдина диспетчерська служба області», - додав Володимир Похмурський.

 

«У 72% випадків «швидка» у Львові приїжджає на екстрені виклики вчасно. Існує норматив оперативності доїзду до хворого: 10 хвилин - у місті та 20 хвилин - у районах області. 10 хвилин - це доїзд на екстрені виклики, на неекстрені - час подовжується. Диспетчер скеровує бригаду на неекстрені виклики протягом години з моменту отримання дзвінка. До 70% від усіх викликів у Львові становлять неекстрені випадки», - наголосив Володимир Козій.

 

 

Фото – прес-служби ДОЗ ЛОДА

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/6115.html

 

Переглядів: 511 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 06:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024