Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 13 » Львівщина продовжує співпрацю з ООН задля допомоги внутрішньо переміщеним особам
11:18
Львівщина продовжує співпрацю з ООН задля допомоги внутрішньо переміщеним особам

 

ДОПОМОГТИ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

 

 

     

     Львівщина продовжує співпрацю з ООН

     задля допомоги внутрішньо переміщеним особам

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це сьогодні під час зустрічі говорили голова Львівської ОДА Олег Синютка з представником Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Пабло Матеу, регіональним координатором у справах біженців, бюро з питань народонаселення, біженців і міграції Державного департаменту США Джонатаном Хейесом та представниками правління ГО «Крим SOS».

 

 

Поділились учасники зустрічі досвідом інтеграції ВПО, соціального забезпечення, діяльності громадських організацій області, а також підтримки громадських ініціатив внутрішньо переміщених осіб.

 

 

Очільник області окреслив позитивні тенденції, які прослідковуються у житті внутрішньо переміщених осіб – мешканців Львівщини.

 

 

«Нам дуже приємно, що люди об’єднуються в товариства, громадські організації і дуже добре, що ці громадські організації шукають взаємодію із тими, які історично працюють на Львівщині. Чимало внутрішньо переміщених осіб через проект Міністерства соціальної політики спільно із Світовим банком залучені до підприємницької діяльності. Маємо також позитивну динаміку росту заробітної плати. Тобто людина, яка переїхала на Львівщину може сьогодні знайти роботу і забезпечити себе харчуванням»,- зазначив Олег Синютка, голова Львівської ОДА.

 

 

 

 

 

 

 

Наголосив голова Львівської ОДА і на потребі забезпечення житла для внутрішньо переміщених осіб.

 

 

«Ми абсолютно свідомі, що це проблема номер один з якою зустрічаються внутрішньо переміщені особи. І як результат, ми вже почали обговорення з деякими девелоперськими компаніями стосовно того, як можна допомогти місцевій владі із забезпечення соціального і доступного житла для людей, які опинилися в складній ситуації. Звичайно, це процес довготривалий, але ми. як організація гуманітарного спрямування, можемо бути посередниками, постійно проштовхувати ці процеси», - зазначив Пабло Матеу, представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

 

 

Довідково

 

Пабло Матеу - представник УВКБ ООН в Україні. Має досвід роботи у 9 країнах, а також у штаб-квартирі організації в Женеві. Був задіяний і в операціях, де є табори для біженців (Алжир, Мавританія, Мексика), і в операціях із фокусом на реінтеграцію осіб, що повертаються (Афганістан, Центральна Америка, Мозамбік), і в роботі з внутрішньо переміщеними особами (Боснія і Герцеговина). Працював Представником Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) в Алжирі (2008-2009).

 

Під час роботи у штаб-квартирі його діяльність зосереджувалася на поєднанні гуманітарної допомоги і розвитку, співпраці між агентствами, забезпеченні життєдіяльності та пошуку довготермінових рішень для категорій осіб, якими опікується Агентство. До приїзду в Україну пан Матеу був задіяний у сфері здійснення незалежного контролю та оцінював якість управління в представництвах Агентства по всьому світу.

 

Перед тим, як приєднатися до Агентства ООН у справах біженців (UNHCR), Пабло Матеу працював консультантом у Міжнародній організації праці та заснував у країні свого походження неурядову організацію, що займається питаннями мікрофінансування та сприяння розвитку на місцевому рівні.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

http://loda.gov.ua/news?id=28870

 

 

Переглядів: 474 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024