Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2017 » Липень » 14 » Епідемія холери в Ємені: понад 300 тисяч заражених, більшість лікарень не працює
09:03
Епідемія холери в Ємені: понад 300 тисяч заражених, більшість лікарень не працює

ЗАГРОЗА, ЩО ДРІМАЛА

 

 

Епідемія холери в Ємені вийшла з-під контролю

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест заявив, що в країні понад 300 тисяч хворих, а лікарні зруйновані війною. «The Guardian» розповіла жахливу історію сім’ї Алі Мухаммеда:

 

«Раніше спалах холери в його рідному районі забрав його батьків, а тепер всі його діти захворіли. Сам вік каже, що холера всюди. «Вода майже вся забруднена, і я її не п’ю. У нас є купа танків, але немає регулярного доступу до води. Ситуація не може бути гіршою». Життя стає все важчим, епідемія холери, яка розпочалася в квітні, охоплює все більше районів, але у людей немає можливостей вилікуватися. «Мій батько захворів і, хоча ми його госпіталізували, помер. Моя мати померла точно так само. І такі випадки не поодинокі».

 

У серпні минулого року район був атакований авіаційної коаліцією Саудівської Аравії. В результаті нападу була зруйнована лікарня, тоді загинуло 19 осіб. Тепер в місті Абс є всього один центр лікування холери, який може приймати не більше 500 пацієнтів, що більше, ніж де б то не було в країні, але цього все одно не достатньо для лікування всіх хворих.

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста попередив, що епідемія вийшла з-під контролю. Повідомляється про 300 тисяч випадків зараження людей. Понад 1600 осіб загинули. За даними дитячого агентства ООН, майже половина всіх випадків захворювання на холеру припадає на дітей.

 

Роджер Гутьєррес з міжнародної організації «Лікарі без кордонів» тільки що повернувся з семимісячною служби в Ємені. Він розповів, що в країні жахлива ситуація, не вистачає лікарень, персоналу та предметів медичного призначення.

 

«Коли літаки літають над головою, багато пацієнти і співробітники відчувають страх. Ти бачиш матерів, які роз’єднують трубки для годування своїх дітей, щоб встигнути вибігти з лікарні», – розповів він.

 

Айед Алі, який знаходиться в Єменському притулку, сказав, що більшість людей п’ють з відкритих колодязів й інших джерел води «незалежно від того, чиста вода, чи ні».

 

«В країні немає зарплат і ніяких послуг. Навіть державні лікарні не працюють. Ліків не вистачає. Якщо у вас є гроші, то ви зможете вилікуватися. В іншому випадку ти помираєш», – сказав він.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://pl.com.ua/epidemiya-holeri-v-yemeni-ponad-300-tisyach-zarazhenih-bilshist-likaren-ne-pratsyuye/

 

Переглядів: 624 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 15:12
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024